Ce fantezii sexuale ai?

Toti avem fantezii sexuale, normale sau ciudate, dar de cele mai multe ori refuzam sa discutam despre ele, chiar si cu partenerul nostru. De ce? De teama de a nu fi priviti cu reticenta, de a nu-l supara pe cel pe care il iubim sau chiar din rusine. "Am fantezii sexuale cu seful meu, iar acest lucru ma ingrijoreaza.

Toti avem fantezii sexuale, mai ciudate sau mai normale, dar de cele mai multe ori refuzam sa discutam despre ele, chiar si cu partenerul nostru. De ce? De teama de a nu fi priviti cu reticenta, de a nu-l supara pe cel pe care il iubim sau chiar din rusine.

"Am fantezii sexuale cu seful meu, iar acest lucru ma ingrijoreaza. Oare acesta este un semn ca nu mai sunt atrasa, din punct de vedere sexual, de iubitul meu?", se intreaba Irina.

Studiile arata ca fanteziile cu un alt partener decat cel stabil sunt des intalnire, dar acest lucru nu inseamna ca relatia actuala nu functioneaza. De multe ori se intampla ca mintea sa exploreze ceea ce corpul nu poate atinge. Unii au o imaginatie mai bogata decat altii...

Psihoterapeutul Claudiu Ganciu spune: "Ar fi normal ca fantezia sexuala sa se refere la unele insatisfactii pe care tu le simti in acest plan, al relatiei. Dar fantezia sexuala nu este neaparat un semn ca esti nemultumita de partener.

Poti avea o viata sexuala implinita cu partenerul si totusi sa ai fantezia ca faci dragoste cu colegul de serviciu in lift sau in biroul sefului".

Fanteziile sexuale pe care le avem ar putea transmite multe despre propria sexualitate. Faptul ca visezi la o partida de sex in care esti cea care domini, ar putea rezona cu ideea ca, in relatie iti doresti sa fii cea cu mai multa responsabilitate, initiativa. Se intampla ca fanteziile sexuale sa fie un aspect inconstient al mintii noastre.

In cazul in care o persoana are fantezii sexuale cu o persoana de acelasi sex, acest lucru nu poate indica, in mod cert, orientarile sexuale, dupa cum sustin sexologii.

Potrivit cercetatorilor, cum era si de asteptat, barbatii au mai multe fantezii decat femeile: in timp ce barbatii sunt mai "practici", femeile construiesc fantezii pline de emotii, presarate cu sentimente.