Cati parteneri sexuali ai avut?

Nu este un concurs, nu suntem in "Sex in the City", este un test de curaj si sinceritate

Pana la varsta de 24 de ani, femeile au cel putin cinci parteneri sexuali, potrivit unui studiu realizat de o companie de produse farmaceutice din Marea Britanie.

Femeile secolului XXI au de trei ori mai multi parteneri sexuali, respectiv 5-6, comparativ cu generatia mamelor lor. In anii '60, desi reprezentantele sexului frumos aveau reputatia unor persoane cu principii foarte libertine, nu se laudau cu multe relatii sexuale pana la 24 de ani, media fiind de un partener.

Conform aceleiasi cercetari, in anii '90 femeile aveau mai putin de patru parteneri sexuali pana la 24 de ani, comparativ cu cele din anii '70 care aveau in medie trei.

La sfarsitul lui 2008, citeam un studiu realizat de revista More la care au participat 2.000 de persoane. Aflam, "inmarmurita de umire", ca tinerele sunt mult mai aventuroase decat barbatii: la 20 de ani, o tanara a avut mai mult de noua parteneri de sex, comparativ cu un barbat, care la aceeasi varsta a avut doar sapte partenere. Si unde mai pui ca jumatate din cei chestionati au admis ca au fost neloiali partenerului?

"Totul e sa nu iti pierzi respectul de sine"


"Cam cati parteneri sexuali ar trebui sa aibe o femeie?", "De cati parteneri sexuali avem nevoie?", "Barbatii au mai multi parteneri decat femeile" - sunt doar cateva titluri pe care le-am citit, intr-o goana rapida pe google.  Multe dintre ele mi-au sunat a competitie acerba intre barbati si femei: cine face mai mult sex si, mai ales, cat de multi parteneri sunt...

In 2005 aflam ca pentru femeile din Romania sexul nu conteaza prea mult, pentru 91% dintre barbati sexul este foarte important, iar 65% dintre respondente au declarat ca de-a lungul vietii nu au avut mai multi parteneri sexuali.

Se spune ca barbatii se lauda mai mult, in timp ce femeile sunt mai secretoase. Ei, am intalnit si barbati tacuti si femei cu agende pline de bife si alte spatii in asteptare sa fie completate.  

Mara are 26 de ani si pana acum a avut un singur partener, iubitul ei: "Suntem impreuna de opt ani si nu mi-am dorit niciodata pe altcineva. Unul singur imi este de ajuns". Poate multe se intreaba "Oare cum o fi sa ai un singur partener? Sa nu poti face comparatii? Sa nu stii cum e sexul cu altul?" Ei, nu sunt niste raspunsuri fara de care Mara nu putea trai fericita, nu-i asa? Unii chiar sunt fericiti fara astfel de comparatii...

Monica are 30 de ani si, fara a se ascunde, spune: "Imi este greu sa tin o socoteala, nu sunt genul, dar oricum numarul barbatilor care au fost in patul meu depaseste varsta mea, cu siguranta. Nu este o lauda, chiar deloc. Nu ma consider o femeie usoara, a fost optiunea mea sa aleg si sa doresc anumiti barbati. Consider ca numarul barbatilor din viata unei femeie nu are importanta, atat timp cat aceasta nu isi pierde mandria si respectul fata de sine".

Mihai imi spune ca nu isi mai aminteste numarul partenerelor sexuale, dar asta nu il impiedica sa continue in acest ritm: "La cei 22 de ani ai mei, nu are rost sa ma opresc, nu-i asa? Capat experienta si ma distrez. Ce poate fi mai bun?", se intreaba, retoric, Mihai.

Carmen, la cei 32 de ani, imi spune ca are un sot iubitor, dar absent: "Nu este mereu langa mine si de aceea caut mangaierea in alta parte. Pana acum cateva luni, el a fost unicul barbat din viata mea. Acum, numarul barbatilor cu care am facut sex se ridica la 11. Si am ajuns la acest numar fara a spune 'pardon' sau 'imi pare rau' sotului meu. Credeam ca el va fi primul si ultimul din viata mea, dar nu a fost asa... Dupa aceste experiente, am invatat ca nu este bine sa judeci pe nimeni. Daca un singur partener sexual te face fericita, ramai cu el, daca nu te face fericita, cauta in alta parte".

Ai grija cati "parteneri de cafea" ai


Ca sa ne mai "invioram" putin cu alte date statistice, aflam ca in 2005, cei de la Durex au realizat un sondaj din care rezulta, printre altele, ca persoanele creative au avut de aproximativ 3-4 ori mai multi parteneri sexuali decat cele care dezvolta o munca fizica. Global, natiunile se impart astfel: la o extrema, chinezii au cei mai multi parteneri sexuali, aproximativ 19, iar de partea cealalta sunt vietnamezii care nu au mai mult de 3 parteneri sexuali toata viata.

Femeile care sufera de depresie fac mai mult sex decat celelalte, cel putin acesta este rezultatul unui studiu aparut in 2009. Acestea vor sa experimenteze cat mai multe si au aventuri sexuale mai dese decat celelalte femei. Daca este sa ne luam dupa acest studiu, femeile singure, fara partener, depresive au mai multi parteneri sexuali. "Sexul le ajuta pe femeile singure sa simta siguranta si o stare de liniste", aceasta este concluzia oamenilor de stiinta de la Universitatea Monash din Australia. Deci, ai grija, daca esti singura, sa nu te apuce depresia, ca s-ar putea sa faci sex cu toti barbatii cu care iesi la cafea...

Cati parteneri sexuali ai avut, ai sau vei avea depinde numai de tine, este optiunea ta. Daca vrei sa fii femeia unui singur barbat toata viata, sa fii virgina pana la x ani, sa experimentezi sexul cu toti barbatii din agenda telefonica sau sa concurezi cu prietena ta la capitolul "numar de parteneri sexuali", este numai alegerea ta. Nu uita, insa, sa notezi in agenda ta si posibilele pericole ale contactelor sexuale cu mai multi parteneri: sarcina nedorita, infectarea cu diferite boli grave cu transmitere sexuala si pierderea stimei de sine. Numai de tine depinde!