Anorgasmia - o problema rezolvabila

Nu ai avut orgasm niciodata? Inainte aveai orgasm, dar acum nu mai atingi placerea maxima? Lipsa totala sau partiala a orgasmului este problema multor femei. Afla care sunt tipurile de anorgasmie si cum le poti preveni sau trata.

Dupa cum am promis, astazi continuam serialul dedicat orgasmului Evelor si abordam o tema foarte des intalnita: anorgasmia - lipsa totala sau partiala a orgasmului la femei.

Multe reprezentate ale sexului feminin se confrunta cu anorgasmia, unele dintre ele spunand chiar ca nu au avut niciodata orgasm. Isi iubesc foarte mult partenerii, dar dragostea, in astfel de situatii, nu este de ajuns.

Orgasmul Evelor, spre deosebire de cel al barbatilor, nu este o componenta necesara intr-un raport sexual, o conditie obligatorie cand vine vorba despre conceperea unui copil. Femeile care nu au orgasm pot naste copii foarte sanatosi, la fel cum o fac si cele care au orgasm.

Multe persoane considera ca o femeie care nu atinge orgasmul este frigida sau are o atitudine indiferenta in ceea ce priveste actul sexual. Insa anorgasmia este o dereglare mai frecventa decat frigiditatea (vom aborda acest subiect intr-un material urmator).

Femeia cu anorgasmie traieste cu intensitate maxima actul sexual, isi doreste cu ardoare sa faca sex, dar se confrunta cu incapacitatea de a ajunge la orgasm, chiar daca stimularea sexuala este una excelenta. Ea acumuleaza o energie nervoasa foarte puternica, dar nu atinge relaxarea necesara.

Daca nu ai avut orgasm ultima oara cand ai facut amor cu iubitul tau, asta nu inseamna ca suferi de anorgasmie. O femeie se confrunta cu aceasta problema a anorgasmiei in cazul in care are orgasm atat de rar, incat se simte nesatisfacuta, lucru care o face sa fie foarte ingrijorata de viata sa sexuala.

Iata ce ne spune psihoterapeutul nostru, Lena Rusti: "De cele mai multe ori, anorgasmia are o cauza psihologica. Femeia, care fiziologic este sanatoasa, are dorinta sexuala si se implica intr-un act sexual consimtit, dar isi refuza orgasmul, poate avea diferite tipuri de retineri".

O femeie care are o viata sexuala normala si satisfacatoare, dintr-o data poate sa ajunga in stadiul in care sa nu mai atinga orgasmul. Sau, invers: daca sufera de anargasmie poate atinge, dintr-o data, orgasmul. Poate schimbarile din viata sa (reprize de relaxare mai multe, o noua dragoste care o scoate din rutina, o imbunatatire hormonala) o fac sa atinga din nou orgasmul.

Noi, femeile, functionam in mod diferit, in comparatie cu iubitii nostri, mai ales cand ne referim la orgasm. Nu avem nevoie doar de sarutarile lor apasate, de mangaierile pline de dragoste sau de jocurile erotice, ci de mai multi stimuli pentru creier. Trebuie sa existe o conexiune foarte buna intre mai multi factori: starea psihica, atitudinea fata de partener, de propria sexualitate, imprejurarile in care se desfasoara actul sexual si multe altele.