6 temeri pentru care nu te bucuri de orgasm

Din cele observate de colegii mei si cu mine pe parcursul anilor, aspectele psihologice care pot deranja factorul senzational al sexualitatii par a urma liniile...

Din cele observate de colegii mei si cu mine pe parcursul anilor, aspectele psihologice care pot deranja factorul senzational al sexualitatii par a urma liniile definitorii ale genurilor. Pentru barbati, chestiunile de maxima importanta sunt dimensiunea penisului si temerile legate de performanta. Femeile, pe de alta parte, par a intampina dificultati in a-si acorda ele insele permisiunea de a se bucura de senzualitatea si sexualitatea lor.

Un motiv pentru acest lucru este faptul ca modelele de atitudine ignoranta persista chiar si astazi. Inca mai aud comentarii de genul: "Mi s-a spus ca numai 'fetelor rele' le place sexul" sau "Am fost invatata ca trebuie sa fac sex pentru ca e de datoria mea.N-am stiut ca e posibil sa-mi placa".

Un alt motiv pentru care femeile sunt retinute este acela al parerii proaste despre imaginea propriului corp. Cunosc multe femei care ar prefera mai degraba sa nu faca sex deoarece se simt grase si neatractive. Dupa cum mi-a spus o clienta, "Nu ma simt bine daca fac sex pentru ca nu ma simt in largul meu atunci cand partenerul se uita la corpul meu".

Aceste atitudini sunt nefericite. Ele te retin sa fii propria stapana a sexualitatii tale si sa ajungi sa te cunosti in profunzime, astfel incat sa fie alungate asemenea sentimente negative. In orice caz, acestea nu sunt singurele aspecte acre iti pot reduce capacitatea de a gusta din plin placerea atunci cand faci dragoste. Le-am identificat pe cele sapte care sunt cele mai obisnuite la femei:

Impresia proasta despre corp


Majoritatea femeilor cu care discut au o problema legata de imaginea proprie a corpului lor. Chiar si cele mai frumoase femei din lume gasesc ceva care sa nu le placa la corpurile lor. Nu lasa o imagine negativa despre propriul corp sa stea in calea satisfactiei tale sexuale.

Cu siguranta, partenerului tau ii place corpul tau asa cum este si te gaseste foarte atragatoare. Femeile sunt mult mai aspre cu ele insele decat partenerii lor. In cadrul cercetarilor facute, barbatii indica faptul ca standardele lor de atractivitate sunt mult mai lejere decat cele apartinand femeilor.

din cartea "Placerea Sexuala", de Dr. Barbara Keesling,
aparuta la editura Kondylii