Vreau sa pot spune: "L-am gasit!"

Cand dragostea este cea care te implineste...

Zilele trecute am avut o discutie "intre fete" cu niste prietene si ne intrebam ce ne face cu adevarat fericite, ce ne impliniste si ce ne face inima sa bata cu putere. O masina puternica, o casa sau o vacanta intr-un loc exotic? Nu, nicidecum vreo chestie materiala. Iubirea a avut castig de cauza... Si chiar nu cred ca acest raspuns inspira naivitate sau lipsa de maturitate.

"Pentru mine mai important este sa fii capabila sa iubesti si sa fii iubita, decat sa castigi marele premiu la loto. Banii, masinile si casele sunt doar niste chestiuni materiale, care nu au nicio valoare, pentru mine cel putin. Dragostea este mai presus de orice si oricine. Cred cu tarie in asta", se destainuia Anca. Ea este implicata intr-o relatie, singura ei relatie, de 7 ani si considera ca aceasta legatura o implineste si o face fericita in fiecare clipa a existentei ei. "Ma implineste si ma face sa zambesc de fericire la fiecare pas pe care il fac. Asta e tot ce conteaza", spune Anca, radiind de fericire.

Oana, in schimb, nu a atins aceasta "implinire". Inca... Spune ca are un job ok, nu ceva extraordinar, este sanatoasa... "Poate ar trebui sa ma multumesc, dar imi doresc sa fiu iubita, imi doresc foarte mult acest lucru, uneori chiar cu disperare si simt ca ma 'sufoc' de atata lipsa de afectiune". Oana isi doreste sa poata spune: "L-am gasit! Ne-am gasit! Am gasit omul care sa ma iubeasca si eu sa il iubesc la randul meu". "Am ajuns la trista concluzia ca este foarte greu sa gasesti pe cineva alaturi de care sa traiesti fercirea si sa fii implinita. Tanjesc dupa iubire, dupa un zambet, dupa sarutul gingas din fiecare dimineata si dupa bratele care ma protejeze de cosmaruri in fiece noapte", imi marturiseste Oana, cu tristete in glas.

E usor sa spui "Dar ce? Fericirea ta sta in mainile unui barbat? Tu nu poti fi fericita fara el? Fericirea ti-o faci singura!". "Singura" este un cuvant care doare chiar si atunci cand il rostesti, dar sa mai si simti cum e sa fii singura... Am invatat ca fercirea este reala numai atunci cand este impartasita. Impartasita de si cu cel pe care iubesti si care te iubeste... Cel pe care l-ai gasit, cel care te implineste si te face sa iti doresti sa iti petreci fiecare clipa cu el in gand.

"Eu sunt genul de om care ar pleca la Polul Nord pentru cel pe care il iubesc. Miile de kilometri nu sunt si nu vor fi niciodata un impediment pentru mine. As face orice si am facut multe 'in numele dragostei'. Nu este o lauda, nu privesc aceste lucruri ca pe niste sacrificii, ci ca pe o normalitate. Fac ceea ce simt, dar din pacate am avut nenorocul sa dau peste persoane care au profitat pe seama acestor 'miscari ale mele'.

Am suferit, am plans, dar asta nu inseamna ca nu voi mai zbura cu avionul pana in America, daca va fi cazul. Acest sentiment 'nebun' al dragostei ma implineste, ma face sa simt ca traiesc. Imi doresc sa urlu de fericire 'L-am gasit pe el si el m-a gasit pe mine! Sunt cea mai fericita fata din lume! Nimic altceva nu mai conteaza!'"
, imi spune Bianca.

De cele mai multe ori, fericirea o gasesti in lucruri marunte, iar dragostea te gaseste cand nici nu te astepti si nici nu stii cand vei spune "L-am gasit! Sunt fericita si implinita!"... Ce trebuie tu sa faci? Am invatat ca daca iti doresti cu tarie ceva, ti se poate intampla. Pana atunci, traieste fiecare clipa si fii sigura ca "implinirea" ta este aproape...