M-am despartit de iubit. Si acum ce fac?

Ridici privirea din pamant si mergi mai departe...

Este un moment greu, dificil, dar peste care se poate trece in mod sigur! "Nimeni nu moare dintr-o despartire", spune o vorba, dar, inevitabil, esti afectata.

Se pare ca relatiile devin din ce in ce mai complicate. Iti amintesti cum bunicile noastre isi alegeau perechea pentru o viata intreaga? Astazi, despartirile nu sunt ceva iesit din comun si fiecare ruptura constituie un soc emotional pentru unul dintre parteneri sau chiar pentru amandoi. De obicei, sfarsitul unei relatii reprezinta o schimbare imensa in viata unuia, de obicei a celui care sufera mai mult, pentru ca inseamna renuntarea la mangaieri, sarutari si la manifestarea devotamentului din partea persoanei pe care odata ai iubit-o sau poate inca o mai iubesti.

Este perfect normal ca o despartire sa aduca regrete, suferinta, chiar disperare si razvratire, dar este bine sa incerci sa iei ce a fost mai bun dintr-o relatie care a insemnat si iubire. Cu putin curaj, ridici privirea din pamant, iti stergi lacrimile si mergi mai departe...

"Mai intai de toate, trebuie sa constientizezi despartirea", spune Mariana. "Multi insista sperand intr-o impacare, fac o multime de sacrificii, insa primesc acelasi refuz de fiecare data.

In acest mod, nu fac altceva decat sa se injoseasca", continua ea.   

Ce faci cand iubitul te paraseste?


"Incerc sa ma distrez, sa petrec mai mult timp cu prietenii. Daca stau in casa, imi vin in minte tot felul de amintiri ce ar putea fi extrem de dureroase", spune Andreea pe pagina de Facebook a Eva.ro.

In mod sigur nu este tocmai placut sa te trezesti singura dupa o relatie de cateva luni sau cativa ani. Este ca si cum ai inchis usa unei lumi in care iti era bine, te simteai iubita si ai intrat intr-un univers strain de tine, aproape de nerecunoscut. Sunt greu de gasit persoane care privesc o despartire ca pe o usurare sau ca pe o eliberare de stres si tensiuni. Dupa o astfel de rupere, cele mai multe femei se simt triste, deznadajduite si nesigure.

Daca te incadrezi in aceasta categorie, acum este momentul sa iti ocupi timpul, sa iti faci cat mai multe hobby-uri, sa iesi cu prietenii, pentru a uita de durere si tristete. Redecoreaza-ti casa si renunta la toate lucrurile care iti pot aminti de fostul iubit. De acum vei avea mai mult timp pentru tine, sa iti faci ordine in viata si in ganduri si sa te relaxezi.


Si Florentina a trecut printr-o astfel de experienta si ea stie ca se poate reveni la o stare de bine. "Prietenii sunt cea mai buna arma, iesirile in oras, tot timpul sa-l ai ocupat si sport mult - asta e cea mai buna reteta.
Daca aplici acestea, iti revii"
, mai spune Florentina.

Daca ai copii, acorda-le mai multa atentie, mai ales daca sunt implicati emotional in despartirea voastra. Daca se intampla ca fostul tau iubit sa fie tatal lor, este de preferat sa nu iti exprimi emotiile negative atunci cand le vorbesti despre el.

"Sar" intr-o noua relatie?


Fiecare femeie experimenteaza in felul ei procesul despartirii si reactioneaza diferit. Vital este sa gasesti ceea ce te face sa te simti bine, ceea ce te face sa te simti impacata cu tine insati. Exista femei care se retrag in carapacea lor, atat social cat si sexual, pentru ca au nevoie de "odihna" psihica si fizica. Altele prefera sa isi inece amarul, chiar si pentru scurt timp, in partide sexuale la intamplare, cu tipi agatati in cluburi.

Dupa o perioada de abstinenta sexuala, cand recuperarea este aproape finita, vine un alt val de dorinta sexuala, care este urmat de nevoia de a cunoaste persoane noi. Este o chestiune absolut normala, dar important este sa iti iei oricat timp ai nevoie pentru a te "vindeca" de ceea ce ai avut inainte, de departire, sa fii sigura ca ai incheiat acel capitol din viata ta, pentru a nu suferi din nou.

Daca ai nevoie de un an, ia-ti un an de pauza sentimentala! Atunci cand nu mai esti vulnerabila din punct de vedere emotional, esti pregatita sa te implici intr-o noua relatie.

Care sunt semnele ca ai trecut peste relatia cu ex-ul?


  • Nu te ma simti atasata emotional de el;
  • Nu te mai simti dependenta de el;
  • Esti suficient de realista incat poti vedea neajunsurile relatiei pe care ai avut-o cu el;
  • Nu mai duci dorul partidelor voastre de sex;
  • Nu te mai gandesti la el zile in sir;
  • Faci glume pe seama lui.

O noua iubire? De ce nu?


M-am despartit de iubit. Si acum ce fac? Nu este sfarsitul lumii, ci doar o etapa din viata ta.
Incepi sa privesti spre alte "zari". Se stie ca odata cu trecerea anilor, devine tot mai greu sa iti gasesti un partener care sa se plieze pe ceea ce cauti, ceea ce iti doresti, pe ceea ce ai nevoie. Ideal ar fi sa nu schimbi partenerii ca pe sosete, sa te gandesti ca o partida de sex nu inseamna o relatie in adevaratul sens al cuvantului.

Inainte ca totul sa se transforme intr-o relatie serioasa, asigura-te ca aveti interese comune, asteptari si teluri care va fac sa priviti in aceeasi directie.

Nu intra intr-o relatie fiind pesimista, disperata si nervoasa.

Nu te grabi sa te implici intr-o relatie serioasa, pentru ca dragostea poate aparea de unde nici nu te astepti, nu-i asa?

"Cum iti revii?", intreaba Gabriela pe pagina de Facebook a site-ului Eva.ro. "Mergand inainte, ceas de ceas, zi de zi, chiar daca durerea te sfasie in bucatele mii. E greu de gasit cuvinte frumoase pentru golul care se afla in interior, dar TREBUIE sa mergi mai departe.... Tot asa cum face un om operat, cu dureri in primele zile: se misca, treptat-treptat devine tot mai independent de bandaje si pana si durerea se atenueaza pana nu o va mai simti. Doar cicatricea ii este martora la suferinta, dar supravietuieste.
Vrei nu vrei, esti facuta si din cicatrici din astea, poate tocmai pentru a-ti demonstra ca viata in sine este, mai presus de orice, suferinta. Important este sa stii SA TE RIDICI dupa fiecare cadere"
, concluzioneaza  Gabriela.

Tu cum ai depasit momentul crut al despartirii de iubit? Impartaseste-ne experienta ta!

 

Un articol de Nicoleta Tarantus