M-a inselat cu cea mai buna prietena...

Cine nu a citit sau nu a auzit despre o astfel de situatie? Poate ti s-a intamplat si tie si, in mod sigur, nu a fost o situatie tocmai placuta. De cele mai multe ori, tradarea...

Cine nu a citit sau nu a auzit despre o astfel de situatie? Poate ti s-a intamplat si tie si, in mod sigur, nu a fost o situatie tocmai placuta. De cele mai multe ori, tradarea in dragoste doare enorm, mai ales cand cea care ti-a inselat increderea este prietena ta cea mai buna, asa cum o considerai tu.

Tocmai cea careia te confesai in momentul in care intampinai orice problema, mai ales de ordin sentimental... Se poate intampla oricarei dintre noi, de aceea trebuie sa iti alegi prietenii cu grija si, poate, sa fii mai retinuta in declaratii. Totusi, cand ajungi intr-o astfel de postura, ce poti face? Care este solutia cea mai buna?

In cazul nefericit in care ai ajuns sa fii inselata de catre iubit cu cea mai buna prietena, primul lucru pe care l-ai putea face ar fi acela de a incerca sa nu te invinovatesti. Este normal sa fii afectata de situatie, sa te intrebi de ce ti se intampla acest lucru si cu ce ai gresit tu ca el sa se te raneasca in acest mod. Viata poate fi nedreapta cu noi de multe ori, dar acest lucru nu ni se datoreaza intotdeuna numai noua.

Daca relatia este una de durata, acest pas gresit al lui poate fi si din pricina slabei comunicari dintre voi.

Se spune ca barbatii, prin natura lor, sunt poligami, desi nu sunt de acord cu aceasta ipoteza. Si femeile sunt capabile sa insele, chiar si cu cel mai bun prieten al iubitului, dar atunci cand exista respect si dragoste, intervin anumite limite.

Poate datorita programului incarcat pe care il aveti, lipsei de timp petrecut impreuna, problemelor care isi fac aparitia mai mereu, apar si neintelegerile pe plan sentimental, iar prietena cea mai buna a ta pare si cea mai buna solutie pentru el de a iesi din acest impas emotional. Ideal pentru voi, ca si cuplu, ar fi sa comunicati, sa va spuneti aceste pasuri, sa cautati raspusnuri si le puneti in aplicare, evitand astfel o situatie de acest fel.

In cazul in care acest lucru s-a consumat deja, trebuie sa iei masuri, chiar daca sustii ca il iubesti si ca nu poti trai fara el. Este clar un moment pe care sperai sa nu il experimentezi niciodata in viata, dar cum il gestionezi? De cele mai multe ori, razbunarea pare sa fie rezolvarea unei astfel de probleme. Inainte sa suni cel mai bun prieten al lui si sa ii propui o iesire la o cafea, gandeste-te daca merita efortul! Nu intotdeauna ce iti este la indemana, este si cel mai indicat de "folosit"! Si pana la urma, respectul de sine este mult mai important decat o razbunare, care te poate urmari toata viata si iti poate crea o impresie proasta despre propria persoana.

Dar nu alege nici varianta izolarii de ceilalti sau a amagirii continue.
Nu te ajuta cu nimic sa te inchizi intr-o carapace, sa te victimizezi si sa refuzi realitatea asa cum e. Ti s-a intamplat si tie, ca si multor femei de altfel, dar asta nu inseamna ca nu poti sa o iei de la capat, sa iti traiesti viata si sa fii mai fericita ca oricand.

In ceea ce o priveste pe "cea mai buna prietena" a ta... daca a acceptat avansurile iubitului tau, dovedeste faptul ca nu ti-a fost niciodata prietena. Poate nu trebuia sa fii atat de explicita in descrierea problemelor pe care le aveai cu iubitul tau, pentru ca exista posibilitatea ca ea sa fi profitat de faptul ca aveti unele disensiuni, a stiut punctele slabe ale relatiei voastre si a actionat. De aceea este de preferat ca neintelegerile pe care le ai cu iubitul tau sa le discuti mai intai cu el, sa incercati sa gasiti voi rezolvarea acestora.

Il iubesti atat de mult, incat preferi sa ignori faptul ca te-a inselat, sa nu ii spui ca ai aflat si sa continui relatia ca si cum nimic nu s-ar fi intamplat? Niciodata nu este o idee foarte buna! Cu timpul, aceasta ignoranta te va durea foarte mult, vei ajunge sa nu mai ai incredere in propria persoana si exista posibilitatea ca cei doi care te-au tradat sa te tradeze in continuare.
Dragostea poate insemna multe lucruri, dar niciodata umilinta!

Si iertarea poate fi o solutie... De cele mai multe ori, dragostea te invata sa ierti si sa faci lucruri pe care nu credeai ca vei fi capabila sa le infaptuiesti vreodata. Simplul fapt ca iertam ne umple de fericire si ne da un sentiment de impacare cu propria persoana. In acest caz, este greu, mai ales ca sunt implicate doua persoane dragi, care ti-au inselat increderea. Le poti pierde sau poti accepta sa faca parte din viata ta in continuare, desi ambele situatii iti pot face mult rau.

Depinde numai de tine daca esti capabila sa treci peste aceasta situatie, daca ai puterea sa ii privesti in ochi si sa ii consideri inca iubitul tau, respectiv, prietena ta, daca nu cea mai buna prietena. Ar putea fi coplesitor pentru unele dintre noi sa ne intalnim cu cele doua persoane, care odata ne-au fost cele mai de incredere, si sa incercam sa fim cum a fost, adica de nedespartit.

Ca o concluzie...


Important este sa nu iti pierzi increderea in tine, in cei din jur si mai ales in barbatii pe care ii vei mai intalni, pentru ca nu toti sunt la fel; in cazul in care te-ai decis sa inchei orice relatie cu asa-zisa prietena si cu iubitul, nu trebuie sa iti fie teama ca nu vei mai intalni alti prieteni pe umarul carora sa versi o lacrima, dar poate putina discretie nu ar strica. Daca vrei sa continui relatia cu iubitul care te-a inselat cu cea mai buna prietena trebuie sa fii constienta ca te supui unei situatii cu risc maxim: exista posibilitatea sa mai "calce stramb" si poate data urmatoare te va parasi pentru alta prietena de-a ta.
Ridica-ti fruntea, sterge-ti lacrimile si continua sa crezi ca fericirea exista si pentru tine!