Il iubesc, dar... am un amant

Se spune ca pentru o femeie casatorita, barbatul ideal este, in acelasi timp, sot, amant si prieten. Pentru cele necasatorite inca... posibil viitor sot, un amant...

Se spune ca pentru o femeie casatorita, barbatul ideal este, in acelasi timp, sot, amant si prieten. Pentru cele necasatorite inca... posibil viitor sot, un amant extraordinar si un prieten cu care se poate discuta absolut orice.

Dar ce poti face atunci cand, casatorita fiind, ti se aprind calcaiele dupa altcineva decat sotul tau? Sau ai un prieten, pe care sustii ca il iubesti, dar ai un amant?

Este aproape imposibil sa nu fi auzit de un caz de acest gen. Totusi, de ce se intampla acest lucru? Poate fi socotit un paradox in existenta relatiei conjugale: se intampla de multe ori ca, desi femeia este indragostita de partenerul oficial si sustine ca il iubeste foarte mult, sa fie reticenta la jocurile erotice propuse de acesta, si ma refer aici la acele acte sexuale considerate, inca, tabu (sex oral, sex anal etc).

Deci, un punct important pentru care femeia alege sa isi gaseasca "alinarea" in bratele unui amant ar putea fi consistenta actului sexual. Intrebate de ce nu accepta sa faca si aceste lucruri cu partenerul lor, acestea replica faptul ca exista o anume rusine inexplicabila, amantul reusind sa le ofere o libertate pe care nu o gasesc in casnicie. Dar de ce? De ce ar trebui sa existe subiecte tabu intr-un cuplu?

Intr-o relatie de iubire trebuie sa existe comunicare, sa isi exprime fiecare, unul altuia, placerile si sa fie capabili sa isi inteleaga nevoile.

Exista si cazuri de genul: "femeie, trecuta de 30 de ani, casatorita, un copil, am cunoscut, de curand, un barbat pentru care am inceput sa am sentimente puternice, dar imi iubesc sotul.

Ce pot sa fac? Se poate sa iti iubesti sotul si sa ai sentimente puternice fata de un alt barbat?"

Daca este vorba doar despre niste sentimente de admiratie... nu este un lucru tocmai rau, dar sentimentele puternice pot insemna si dragoste profunda, iar ceea ce simti pentru sotul tau sa fie ceva confuz. Crezi ca este iubire, dar, de fapt, poate fi obisnuinta, o dragoste amagitoare sau plictisitoare.

Se intampla ca, de multe ori, aceasta noua aparitie masculina din viata unei femei sa fie doar o faza trecatoare, iar mai tarziu sa regrete concluziile trase in pripa.

Ce e de facut in acest caz? In primul rand, fa-ti ordine in sentimente, gandeste-te la copil si la sotul tau, poarta o discutie cu el intai si, daca este cazul, si cu micutul tau. Nu are niciun rost sa ii faci sa sufere, iar tu sa te chinui intr-o relatie in care nu iti mai gasesti fericirea. In acest caz, v-ar putea ajuta sedintele de terapie de cuplu, pentru a vedea daca problemele pe care le aveti pot fi rezolvate.

Daca nu, divortul este cea mai dreapta alegere. Nu are rost sa traiesti o viata dubla, sa faci "naveta" intre sot, copil si amant! Ar fi un lucru imoral, un stres continuu si ai putea sa risti sa ii pierzi pe amandoi, iar copilul te-ar putea privi ca pe un dusman. Divortul poate fi un pas foarte greu pentru oricine, mai ales daca ai copii, dar se dovedeste a fi, de multe ori, o alegere buna, in astfel de cazuri.

Poate barbatul aparut din senin te-a ajutat sa vezi lucrurile altfel, sa iti descoperi noi sentimente, de care nu erai constienta.
Poate voi doi nu veti sfarsi prin a va casatori, dar macar ti-ai facut ordine in sentimente si nu mai traiesti intr-o minciuna.

Aparitia unui nou barbat in viata unei femei se poate intampla oricand, chiar si atunci cand aceasta are 30 de ani de casnicie. Acest lucru este valabil si in cazul barbatilor. Important este ca fiecare sa stie sa trateze situatia cu mult tact.

Dar in cazul in care ai o relatie stabila, de cativa ani, nu esti casatorita cu partenerul tau oficial, dar iti "petreci" pauzele de masa de la job cu amantul? Declari in toate partile ca il iubesti pe cel care ar putea deveni viitorul tau sot, dar este foarte plictisitor in pat si preferi micile escapade din pauzele de job.

Oare acel om, care ti-a declarat in repetate randuri iubirea lui si te considera femeia cu care vrea sa isi petreasca toata viata, merita asa ceva? Cand veti fi casatoriti vei putea spune ca il inseli in mod oficial.

Exista cazuri in care si acel amant are o prietena, dar amandoi preferati aceste intalniri pentru a va potoli poftele carnale. Este normal, fiecare dintre noi are nevoi, dar poate ca sexul nu este o nevoie care trebuie satisfacuta oricand, oricum si cu oricine. Mai ales in cazul in care ai deja un partener oficial, dar, in acelasi timp, preferi sa mai ai inca unul care reuseste sa iti satisfaca dorintele sexuale.

Poate fi o situatie incitanta, la birou, pe furis, un barbat nou in viata ta, dar oare merita efortul? Daca nu te simti implinita alaturi de partenerul oficial, atunci ce rost mai are relatia dintre voi? Miniciuna si jocul "la dublu" nu sunt rezolvarea acestui caz.

Odata cu trecerea timpului, sentimenetele existente intr-o relatie in care suntem implicate mai scad in intensitate si, de aceea, menirea noastra (dar si a partenerului) este sa incercam sa le sustinem si sa le improspatam mereu.
Poate sexul nu mai este la fel de incitant cum era la inceputul relatiei, dar poate fi imbunatatit.

Pana la urma, nu conteaza ca ai trait alaturi de cineva 30 de ani, daca nu ai respectat si ai mintit persoana respectiva, fara remuscare. Nu conteaza numarul de ani, conteaza calitatea clipelor pe care le-ati petrecut impreuna, respectul pe care il purtati unul altuia.

De cele mai multe ori, femeile care isi insala partenerii sunt blamate. Acestea declara ca isi iubesc partenerii oficiali, dar, pur si simplu, si-au dorit ceva nou, dar uita ca noutatea poate fi redescoperita oricand in relatia actuala. Asta, bineinteles, daca isi iubesc si respecta cu adevarat partenerul si considera ca este barbatul ideal pentru ele.

Dar totusi, de ce isi insala femeile partenerii pe care declara ca ii iubesc? Pot raspunde ca o fac din plictiseala, razbunare, datorita unui imbold de moment sau, pur si simplu, pentru distractie. Dar oare "a iubi" si "a insela" nu sunt doua verbe total opuse? Verbul "a iubi" poate insemna multe, dar cu siguranta nu si "a insela".

Nimeni nu iti poate interzice sa ai un amant, dar exista o lege nescrisa a moralei. Fiecare isi traieste viata cum doreste, dar nu are rost sa te chinui sau sa ii faci pe altii sa sufere si de aceea pledez pentru fidelitatea in cuplu.
Daca nu simti ca partenerul te poate implini fizic si psihic, nu trebuie sa ii stai alaturi din mila sau pentru ca este un "om bun". Noi, femeile, putem trai frumos fara sa inselam increderea celui de langa noi.