Bucura-te de viata, chiar daca esti singura!

Esti, din diferite motive, o femeie singura? Cu certitudine, acest moment este unul temporar, pentru ca, undeva, jumatatea ta asteapta sa te intalneasca. Insa aceasta este o alta poveste.

Esti, din diferite motive, o femeie singura? Cu certitudine, acest moment este unul temporar, pentru ca, undeva, jumatatea ta asteapta sa te intalneasca. Insa aceasta este o alta poveste. Acum vom discuta despre prejudecatile pe care trebuie sa le infrunte oamenii singuri (uneori, indiferent de sex) si despre acele lucruri, gesturi si actiuni pe care, singura fiind, trebuie sa ai curajul de a le face. Toate cele de mai jos sunt actiuni pe care trebuie sa le incepi si sa le termini singura. Poti! Iti vei dovedi tie insati cat esti de puternica si vei scapa de prejudecati.

1. Calatoreste singura


Sa intri intr-o agentie de turism si sa spui ca vrei sa pleci singura (tu, femeie!) este un act de curaj. Dar priveste reversul medaliei! Vei putea face ce vrei, vei avea oricand la dispozitie baia, vei putea merge la cumparaturi oricand si vei putea cumpara orice.


Cu un simplu zambet, vei avea la dispozia ta si chelnerul, si barmanul (si gandeste-te cat de amuzant va fi sa mananci singura, rasfoind o revista de moda, imbracata trasnet)... Calatoreste singura, dar fii stralucitoare, sigura pe tine, si priveste lumea din jurul tau ca pe o mare provocare.

2. Fa ceva absolut inedit


Invata sa pilotezi un avion, ia cursuri de surf (acest lucru presupune sa pleci undeva unde sunt valuri...) sau lanseaza-te intr-o afacere. Nu este nevoie de bani multi pentru nici una dintre aceste provocari, mai putin pentru afaceri, dar acolo ceea ce conteaza foarte mult este ideea.

3. Redecoreaza-ti singura locuinta


Singura inseamna... singura! Adica sa zugravesti, sa pui faianta si sa remobilezi tot apartamentul.
Este o "misiune" care te va tine in priza cateva luni, poate chiar cinci-sase – perioada in care nu vei avea timp sa te gandesti la faptul ca esti singura.

Munca depusa singura, in propria casa, te va face sa te simti foarte stapana pe tine, si iti va da satisfactii nebanuite. Unde mai pui ca invartitul prin magazine cu materiale de constructii, gresie si faianta (pentru ca trebuie sa faci toate acestea, tot singura), este un bun prilej pentru a cunoaste oameni noi...

4. Inscrie-te voluntar intr-o campanie


Citeam recent ca nu mai stiu ce vedeta de televiziune pleaca sa repare casele americanilor din New Orleans distruse de uragan, sau despre alta, care a fost si s-a intors din Nigeria. Cauta pe internet si sigur vei gasi ceva care sa presupuna munca voluntara impletita cu un strop de aventura.
Cauta ceva care sa se plieze pe felul tau de a fi. Nu te ocupa de copii bolnavi, daca esti o fire sensibila. Mai bine mergi in Delta, pentru actiuni ecologice, sau, de ce nu, porneste propria campanie umanitara...

5. Cumpara tot ce nu ai cumpara daca ai avea un partener


Stim cu toate ca, implicate fiind intr-o relatie (fie ca este vorba despre sot sau iubit), ne consultam, cerem parerea sau, mai grav, acordul jumatatii, atunci cand vrem sa facem o nebunie care implica fonduri comune. Profita! Cumpara ceva care poate fi si absolut nepractic, ineficient, doar pentru ca acel ceva este un obiect care iti place si pe care "trebuie sa-l ai".
Barbatii sunt, de regula, mult mai indrazneti la acest capitol, spre deosebire de femei, care chibzuiesc mult inainte de a face o nebunie.