Vedete România: 8 mame sexy la 40 de ani

8 Aprilie 2011

Suntem obişnuite ca după 40 de ani femeile să înceapă să-şi arate vârsta. Doamnele din România au tendinţa de a se neglija, mai ales după ce au născut. Fraza - "Acum sunt mamă, nu mai pot să mă îmbrac ca la 20 de ani!" - este foarte des folosită, dar şi aplicată, din păcate. Există însă şi exemple pozitive, pe care ar trebui să le urmăm. Dacă suntem soţii şi mame, nu înseamnă că trebuie să uităm de noi, nu înseamnă că trebuie să ne "ascundem" în spatele unor haine fade, impersonale şi, de ce nu, bătrânicioase.

Există câteva exemple de vedete din România care, după ce au devenit mame, nu au uitat de ele, iar sexualitatea şi încrederea în sine au devenit pentru ele deviză. Luana Ibaka, Dana Săvuică,  Anca Ţurcaşiu sau Andreea Berecleanu sunt numai câteva dintre vedetele în faţa cărora putem spune: "Jos, pălăria!", la capitolul look.

Dana Săvuică are 41 de ani şi o fiică de 17 ani

Fostul model arată senzaţional şi nu o spunem numai noi ci şi pictorialele în care apare. Are o condiţie fizică de invidiat, nu face excese şi, mai mult decît atât, experienţa în fashion a ajutat-o să-şi creeze un stil care s-o avantajeze şi să o ajute în orice situaţie. Este adevărat că natura şi poziţia socială i-au venit în ajutor de-a lungul timpului, însă nu trebuie să negăm faptul că Dana Săvuică s-a îngrijit întotdeauna şi continuă să o facă şi astăzi. Are grijă ce mănâncă, nu fumează, nu consumă alcool, face sport şi nu se epuizează, aspect omis de multe dintre noi.

Luana Ibacka are 44 de ani şi o fetiţă de 9 ani

Fosta soţie a lui Cabral este un alt exemplu de urmat, un model de femeie care ştie să fenteze cei 44 de ani pe care îi are. Vedeta nu este adepta sălilor de fitness şi nici a dietelor drastice de slăbit. Luana Ibaka adoră să facă sport, dar face acest lucru în aer liber şi, mai mult decât atât, are o alimentaţie sănătoasă, dar tradiţională. Este fan ciorbe, supe, nu-i lipseşte acest fel de mâncare de pe masă, iar acest lucru i l-a transmis şi fiicei ei de 9 ani.

Anca Ţurcaşiu are 41 de ani şi un fiu de 12 ani

Vedeta este vegetariană de ani de zile şi prezintă o formă fizică de invidiat. Îi place să facă sport şi să mănânce sănătos, aceasta este deviza după care funcţionează, deviză pe care i-a inoculat-o şi fiului ei. Artista a fost auzită la un moment dat declarând că fiul ei îi ţine adevărate prelegeri despre nutriţie şi despre cât de importantă este alimentaţia sănătoasă. "Într-o perioadă eram foarte ocupată, nu aveam timp de nimic, nu aveam timp să gătesc şi am vrut să cumpăr crenvuşti. Fiul meu a fost foarte revoltat şi mi-a spus foarte serios: 'N-ai văzut pe Discovery ce pun în ei?!>'", explică vedeta. Anca Ţurcaşiu nu vrea să divulge dieta pe care o urmează, pentru că este una personalizată. Singurul lucru pe care îl spune este că nu mai mănâncă nimic după ora 19.00.

Andreea Berecleanu are 41 de ani şi doi copii - Eva, 10 ani şi Petru, 9 ani

Prezentatoarea Observatorului de la Antena 1 este o femeie adevărată, din toate punctele de vedere. Este mamă, soţie şi femeie de carieră. Chiar dacă se vehiculează că la serviciu este o scorpie, cei care o cunosc în particular spun că este o persoană veselă, relaxată şi plină de bun simţ. În ceea ce priveşte aspectul, Andreea Berecleanu nu face mari eforturi. Este conştientă de plusurile naturale pe care le are şi se mulţumeşte să le întreţină. "Folosesc creme potrivite pielii mele, care ajută la păstrarea unui ten cu aspect cât mai tânăr în timp, încerc să mănânc sănătos, chiar dacă mă mai răsfăţ cu dulciuri sub diverse forme, practic sport în aer liber, merg pe jos fără nicio ţintă, doar de dragul plimbării şi aproape zilnic fac sucuri de fructe sau legume proaspete, pe care le beau ca atare sau în combinaţii cu iaurt şi fulgi de ovăz", a declarat vedeta pentru CSID.

Loredana Groza are 41 de ani şi o fiică de 12 ani

Prezentă de peste 20 de ani în atenţia publicului, Loredana Groza a demonstrat, de-a lungul timpului, că trecerea anilor nu este o problemă pentru ea. Artista are o capacitate incredibilă de a se reinventa, de a arăta oamenilor că vârsta nu înseamnă plafonare. La capitolul întreţinere, Loredana Groza recunoaşte că nu este adepta dietelor, pentru că acestea duc involuntar la frustrări. "Mănânc orice, cred că dietele în general creează frustrări, cred că orice dietă îţi creează până la urmă o lipsă pe care după aia organismul o compensează. De aceea, am încercat să îmi echilibrez dieta, să mănânc din toate ca să nu poftesc şi poftele alea să le plătesc după aia. Mai fac yoga, dar din păcate fac doar acasă pentru că în Bucureşti nu prea sunt multe centre. Făceam la un moment dat cu prietena mea care acum este în America", a spus Loredana pentru replicavedetelor.ro.

Dana Sota are 46 de ani şi un fiu de 23 de ani

Dana Sota, expert în beauty, arată ca la 20 de ani. Dacă o vezi alături de fiul ei, zici că sunt frate şi soră, nu mamă şi fiu. Pentru a se prezenta astfel, Dana Sota respectă câteva principii de la care nu se abate niciodată: "Am un stil de viaţă sănătos şi organizat. În primul rând, trebuie să avem un stil de viaţă sănătos şi organizat. Cel mai mult ne îmbătrânesc obiceiurile proaste, precum sedentarismul, expunerea la soare fără factor de protecţie, mersul la solar şi stresul. O dată ce devenim mai responsabili faţă de noi înşine, trebuie să urmăm câteva reguli simple pentru o siluetă de invidiat şi un ten luminos", explică profesionistul, Dana Sota.

Mihaela Rădulescu are 41 de ani şi un fiu de 5 ani

Mihaela Rădulescu nu mai are nevoie de nicio prezentare. Preocupările sale vizavi de imaginea pe care o are sunt deja cunoscute de public. Vedeta a fost auzită în nenumărate rânduri spunând că este foarte atentă la ce mănâncă şi nu ratează nicio şedinţă de sport în aer liber şi nu numai. Este foarte mulţumită de felul în care arată, iar acest lucru se vede cu ochiul liber. "Arăt mai bine ca la 30 de ani (...). La 50 de ani mă văd cu aceeaşi linişte de azi, sigur, ceva mai înţeleaptă, căci aşa evoluăm toţi, şi, de ce nu, mai frumoasă ca acum", declara vedeta pentru Pro TV Magazin, în vara anului trecut, în preajma zilei ei de naştere.

Sanda Ladoşi are 41 de ani şi doi copii, Bogdan - 4 ani şi Ioana - 2 ani

După 7 ani de tratamente şi încercări, Sanda Ladoşi devine, în 2007, mămica lui Bogdan - o minune de băieţel, iar 2 ani mai târziu o naşte şi pe Ioana. Atunci când a rămas însărcinată cu primul copil, Sanda Ladoşi arăta senzaţional, urma o dietă strictă şi un program intensiv de sport. După ce a născut, kilogramele în plus, multe, nu au "părăsit-o" foarte repede, dar acest lucru nu a reprezentat o mare problemă pentru ea. Totuşi astăzi se află pe drumul cel bun şi ne dezvăluie secretele ei: "Pâinea, pastele, orezul, cartofii, mazărea şi dulciurile au fost complet excluse din dieta zilnică. Chiar dacă nu am foarte mult timp, săptămânal trag de mine să ajung de cel puţin trei ori la sală. Un alt mare avantaj al scăderii în greutate atât de rapide a fost şi faptul că nu beau alcool. Acest tip de băutură este un duşman de temut al siluetei", menţionează Sanda Ladoşi, citată de Gândul.info. După ce a reuşit să slăbească 10 kilograme în trei luni, cântăreaţa a împrumutat un regim de slăbit de la o cunoştinţă. "Dieta era una californiană. Regulile regimului nu erau drastice. Mâncam de 5 ori pe zi, dintre care trei mese erau principale. Mâncam pe săturate şi cu toate astea am reuşit să slăbesc până la 25 de kilograme. Cu acelaşi regim, soţul meu a reuşit să slăbească în jur de 7,5 kilograme", conchide artista.