Un vis împlinit: Charlotte, fetiţa pe care Lady Di şi-a dorit-o enorm

Prințesa Diana a vrut să aibă o fiică, dar n-a fost să fie. După moartea sa, băiatul ei cel mare i-a împlinit dorinţa, devenind tăticul unei prinţese adorabile.

Venirea pe lume a micuţei Charlotte Elizabeth Diana a înseninat prezentul şi viitorul casei regale britanice. După tragica dispariţie a Prinţesei Diana, Kate Middleton a fost cea care a întruchipat expresia feminităţii şi a eleganţei în instituţia monarhică insulară. Soţia Prinţului William a preluat această misiune delicată, la prima vedere o imensă povară, de care s-a achitat însă magistral.

Kate i-a cucerit imediat pe britanici. Le-a cucerit inimile şi le-a dat încredere că viitorul Coroanei e pe mâini bune. În ziua memorabilă în care ea a devenit soţia lui William oamenii obişnuiţi au fost fericiţi şi mândri să vadă că Diana avea o urmaşă demnă de amintirea ei: o prinţesă frumoasă şi modestă, cu un caracter aparte, aşa cum fusese şi mama lui William şi Harry.

Kate este, fără îndoială, fata pe care Lady Di şi-ar fi dorit să o vadă alături de fiul ei cel mare.

Şi Diana ar fi fost soacra ideală pentru ducesa de Cambridge. Dar n-a fost să fie. Aşa cum n-a fost să fie ceea ce Diana Spencer şi-a dorit atât de mult: să aibă o fetiţă.

Peste ani, visul i-a fost împlinit de fiul cel mare. În timp ce ducesa de Cambridge îşi prezenta fetiţa întregii lumi, ţinând-o protector cu mâna dreaptă, pe mâna stângă se afla inelul de logodnă al Prinţesei Diana - un simbol puternic al legăturii între micuţa care abia a venit în familia regală şi bunica pe care n-a apucat să cunoască.

Legătura dintre Lady Diana şi micuţa Diana pe care britanicii au aşteptat-o cu nerăbdare este puternică şi specială.
Când a rămas însărcinată pentru a doua oară, Diana a sperat că va fi o fată. La amniocenteză, testul prin care se verifică dacă fătul prezintă anomalii în dezvoltare, ea a aflat sexul copilului, dar a decis să nu-i spună lui Charles că va fi un băiat. Soţul ei îşi dorea o fetiţă şi numai o mamă poate înţelege ce-o fi fost în sufletul Dianei ştiind că va naşte încă un băieţel, scrie Daily Mail. "Oh, e băiat", a fost observaţia scurtă a lui Charles, după travaliul epuizant, de nouă ore, la capătul căruia, în aripa Lindo a Spitalului St Marry din Paddington se năştea, în septembrie 1984, zburdalnicul prinţ Harry.
Charles remarca atunci, cu un aer amuzat, că bebeluşul are părul roşcat. Este culoarea părului pe care o au cei mai mulţi dintre membrii familiei Spencer, inclusiv sora Dianei, Sarah.

Remarca lui Charles denota o oarecare surpriză şi nu tocmai una plăcută. De altfel, nici nu a făcut vreun efort să-şi mascheze dezamăgirea. Când s-a născut William, el s-a implicat mai mult, dar cu Harry a fost altă poveste. După ce şi-a adus soţia şi fiul cel mic acasă, în apartamentul din Kensington Palace, Prinţul de Wales s-a dus bine-mersi să joace polo. Diana le mărturisea atunci prietenelor sale: "Atunci a murit ceva în mine".

Însă visul ei de a avea o fetiţă nu s-a stins după venirea pe lume a celor băieţi năzdrăvani.
Ea chiar credea că şi-ar fi salvat mariajul dacă îi dăruia o fetiţă lui Charles.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
10 Mai 2015