„Sfântul Keanu“ și „Sfânta Uma“: 22 de icoane pop la limita dintre artă și blasfemie

Cum ar arăta Keanu Reeves, Freddie Mercury și Brad Pitt dacă le-ar lua locul sfinților pe pereții bisericilor? Cu riscul de a fi acuzat de blasfemie, un artist digital a făcut-o și pe asta.

Mulți artiști caută să șocheze pentru a se face remarcați. Ei bine, Gedo, un artisti digital cunoscut sub pseudonomiul gedogfx de cei aproape 110.000 de admiratori de pe Instagram, a reușit să iasă în evidență. El a transformat mai multe staruri în icoanele unor sfinți.

Cu halou, straie religioase și ținând degetele mâinii drepte unite pentru a face semnul crucii, starurile de la Hollywood care au interpretat personaje-cult din istoria cinematografiei par să joace rolul sfinților de pe pereții și tavanele bisericilor.

Unele desene includ detalii interesante - de exemplu, Mama Dragonilor din "Urzeala Tronurilor", Daenerys Targaryen, este prezentată cu un mic dragon care se odihnește pe umărul ei stâng. Iar Mia Wallace, femeia fatală din "Pulp Fiction", are o seringă înfiptă în inimă, aluzie la scena în care este salvată astfel de Vincent după o supradoză de heroină.

Cu riscul de a fi acuzat de blasfemie, Gedo și-a imaginat că acești eroi și aceste celebrități ar putea juca în societatea modernă rolul pe care apostolii și sfinții creștini l-au deținut de-a lungul mileniilor, dând speranță și sens vieților oamenilor simpli prin exemplele lor supranaturale.


Cu o doză de umor negru, artistul scoate în evidență influența pe care aceste chipuri o au în societatea modernă. De la Keanu Reeces până la fantasticul Yoda din "Războiul stelelor", aceste personaje au subjugat generații la rând.

Iată cum ar arăta vedetele dacă ar fi pictate ca niște sfinți!


Foto: Bored Panda

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.