Prințul Charles a fost interogat de poliție din cauza unui bilet, după moartea Prințesei Diana: „Soțul meu plănuiește un accident”

Prințul Charles a fost interogat de poliția din Marea Britanie în anul 2005 cu privire la moartea fostei sale soții, Prințesa Diana, potrivit unui nou raport.
Proba face parte din Operațiunea Paget, care a investigat diferite teorii ale conspirației cu privire la circumstanțele în care a murit Prințesa Diana, și a fost declanșată de Poliția Metropolitană Britanică în anul 2004.

Fostul șef al Scotland Yard, John Stevens, a declarat pentru Daily Mail că a discutat cu Prințul Charles despre un bilet pe care Diana l-a scris în anul 1995. „Soțul meu plănuiește un 'accident' cu mașina mea, frâne defecte și un traumatism grav la cap”, a scris Diana în acel bilet.

Prințul Charles a fost intervievat ca martor la Palatul St.
James, la doi ani de la începerea investigației, după ce biletul a devenit public în anul 2003.
„Da, s-au făcut speculații cu privire la Prințul de Wales și alți membrii ai familiei regale, dar trebuia să găsim și să analizăm dovezile înainte de a-l aborda formal pentru a-i adresa întrebări”, a declarat Stevens pentru Daily Mail. „Nu am găsit alte dovezi care să sugereze scenariul din biletul Prințesei Diana”, a adăugat el.

„Am rămas numai cu biletul, care în sine nu era suficient pentru a-l transforma pe Charles în mod oficial într-un suspect”, a spus Stevens.
„Dacă alegea să participe în cadrul anchetei, ar fi făcut-o numai voluntar, în calitate de martor”, a adăugat fostul șef al poliției.

Stevens i-ar fi citit biletul lui Charles, iar apoi l-a întrebat „De ce credeți că Prințesa a scris acest lucru?”

„Nu știam nimic despre acest bilet înainte de a fi publicat în presă”, ar fi declarat Prințul Charles.

„Nu ați vorbit despre acest bilet cu ea, sir?”, a întrebat Stevens. „Nu, nu știam că există”, a răspuns Charles. Întrebat dacă știe de ce Prințesa Diana credea acest lucru, Charles a răspuns că nu știe.

„A fost foarte cooperant pentru că nu avea nimic de ascuns”, a declarat Stevens pentru Daily Mail.

Deși Prințul Charles, acum în vârstă de 72 de ani, a cooperat cu investigatorii, tatăl său, Prințul Philip, a refuzat să fie inclus în cercetări.
A refuzat să comenteze pe baza speculațiilor spunând simplu „Nu, mulțumesc.”

Biletul lăsat de Diana a fost scris în perioada în care ea a acordat celebrul interviu pentru BBC Panorama, jurnalistului Martin Bashir.

În cadrul unei investigații desfășurate recent, specialiștii au descoperit că Bashir a folosit „metode înșelătoare” pentru a se asigura că Diana va accepta să acorde interviul. El i-a arătat Prințesei documente false care ar fi demonstrat că este spionată de familia regală.

Foto: Hepta


Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă
22 Iunie 2021