Mihaela Radulescu si vedetele spun Salvati copiii

Festivalul Brazilor de Craciun aduna la fiecare editie o sumedenie de personalitati din spatiul public romanesc. Designeri renumiti se folosesc de toata imaginatia pentru a crea brazi spectaculosi pentru licitatie. Firme importante doneaza bani pentru a-i ajuta pe micutii cu probleme.

Festivalul Brazilor de Craciun aduna la fiecare editie o sumedenie de personalitati din spatiul public romanesc. Designeri renumiti se folosesc de toata imaginatia pentru a crea brazi spectaculosi pentru licitatie. Firme importante doneaza bani pentru a-i ajuta pe micutii cu probleme.

Mihaela Radulescu, Andi Moisescu si Gabriela Alexandrescu sunt numai trei dintre oamenii care se ocupa de Festivalul Brazilor de Craciun. De mai bine de opt ani, eforturile lor se concretizeaza in sume de bani care ajung la copiii si la familiile lor aflate in situatii dificile.

Pentru a afla mai multe despre aceste proiecte, despre motivele pe care le au persoanele publice pentru a se implica activ in ele, am decis sa stau de vorba cu oamenii in cauza. Asadar, in continuare, poti citi trei interviuri cu Mihaela Radulescu, Andi Moisescu si Gabriela Alexandrescu - presedinta organizatiei Salvati Copiii.

"Am invatat limbajul surdo mutilor, tocmai pentru a comunica mai usor si cu acesti oameni"

Mihaela Radulescu a raspuns prezent, acum 3 ani, cand a primit propunerea de a se implica activ in proiectele Salvati copiii. Am stat de vorba cu ea despre ce inseamna aceasta munca si am descoperit-o implicata in aceste proiecte din toate punctele de vedere: ca mama, ca femeie si ca persoana publica.

Ce inseamna pentru dumeavoastra Salvati Copiii si Festivalul Brazilor de Craciun?


Este un eveniment pe care-l sustin, o organizatie in care cred, a carei munca o cunosc indeaproape.

Multi ar spune ca persoanele publice care se implica in astfel de proiecte umanitare o fac pentru imagine. Ce le-ati spune acestor persoane?


Nu mai e cazul sa le raspundem acelor oameni, caci intre timp am inteles ca nu sunt foarte inteligenti si nici foarte generosi, ci doar barfitori si rai. Cu astfel de oameni nu prea poti face nici caritate, nici vreun dialog.

"Micuta Teodora Georgescu ­ supravietuitoarea care a luptat cu cancerul si care ne-a daruit jucaria ei preferata."

Ce parere aveti despre bradutii de anul acesta. Care va place cel mai mult?


Inca nu am vazut bradutii, cu exceptia bradului pe care l-a creat echipa "Duminicii in familie". Am pus la dispozitia persoanelor publice, a artistilor, un brad pe care sa-l orneze cu obiecte personale, pe care sa le vindem in beneficiul organizatiei . Avem pana acum cadouri de la Stefan Hrusca, Mircea Baniciu, Sofia Vicoveanca, Ileana Stana Ionescu, Rodica Popescu Bitanescu, Tibi Scobiola, micuta Teodora Georgescu ­ supravietuitoarea care a luptat cu cancerul si care ne-a daruit jucaria ei preferata si multi, multi altii.

Faptul ca sunteti parinte va ajuta sa-i intelegeti mai bine pe acesti copii?


Categoric. Faceam si inainte multa munca sociala, dar cand esti mama, dorinta de a ajuta, compasiunea, revolta pe nedreptatile fata de copii, toate se amplifica.
4 Decembrie 2008