Freddie Mercury, cel mai mare cântăreț din toate timpurile

Solistul trupei Queen merită coroana de rege al muzicii. Știința a demonstrat că Freddie este cel mai mare cântăreț din istorie.

De la Louis Armstrong și Freed Astaire până la Elvis Presley, Johnny Cash și Michael Jackson, muzica ne-a oferit o mulțime de voci superbe care continuă să ne încânte. Dar tot timpul lumea s-a întrebat care este cea mai bună dintre toate și, desigur, răspunsurile nu puteau fi decât împărțite și subiective.

Fiecare cântăreț mare are o voce unică, însă cea a liderului trupei Queen se dovedește cea mai bună.

Mercury își folosea corzile vocale cu un talent unic și au existat tot felul de teorii despre capacitatea lui uimitoare de a scoate sunetele divine cu care a cucerit întrega lume. Experții au lămurit acum dezbaterea despre cea mai bună voce din istoria muzicii.

Un grup de cercetători din Austria, Cehia și Suedia a realizat un studiu, prezentat de publicația Logopedics Phoniatrics Vocology, și a descoperit câteva lucruri surprinzătoare despre legendarul solist al trupei Queen.
Deși mulți considerau că Mercury avea voce de tenor, analiza a șase interviuri pe care el le-a acordat a dezvăluit că el vorbea cu o frecvență medie a sunetului de 117.3 Hz, întâlnită de regulă în cazul celor cu voce de bariton.

Această descoperire, combinată cu "dovada amuzantă" a faptului că Freddie a refuzat cândva să cânte într-un duet de operă, gândindu-se că fanii lui nu i-ar recunoaște vocea cu un timbru baritonal jos, i-a făcut pe cercetători să considere că Mercury era atât de talentat încât putea ieși din "raza sa de acțiune", folosindu-se de calitățile unui bariton.
Cu alte cuvinte, el a împins mai departe limitele vocii sale și a făcut-o într-un mod sclipitor, care a fermecat generații la rând, scrie Unilad.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.