Dosar Eva. 7 personaje excentrice din România şi ciudăţeniile lor

10 Martie 2013

Unii îi consideră excentrici, alţii îi socotesc de-a dreptul ciudaţi. Sunt persoane publice care s-au consacrat prin extravaganţa lor şi prin faptul că nu le pasă de felul în care sunt judecaţi de restul lumii. Vezi care sunt cele mai excentrice personaje autohtone şi prin ce se remarcă acestea!

Iulia Albu: când găina cântă în casă

Fosta soție a creatorului de modă Mihai Albu este, de departe, cea mai excentrică vedetă din România. Apariţiile sale publice au fost aproape de fiecare dată controversate.

Iulia Albu şi-a făcut un obicei din a surprinde şi din a fi altfel. Prin ţinutele sale, prin apariţiile sale la diverse evenimente şi prin pictorialele îndrăzneţe, neconvenţionale, ea şi-a consolidat în mod deliberat statutul unei persoane care nu se încadrează în tiparele obişnuite, care urăşte banalul, firescul şi tot ceea ce este liniar.
De cele mai multe ori, Iulia a şocat cu look-ul ei. Ţinuta extravagantă a adus-o în prim-plan şi în toamna anului trecut, la prezentarea colecţiei primăvară-vară 2013 "LOST", a designerului Dorin Negrău. Ea a atras atenţia cu o bluză din borangic, transparentă, prin care i se vedeau sânii.
Vedeta este recunoscută şi pentru colecţia specială de ochelari de soare, între care se remarcă modelul cu patru lentile, inspiraţi de Mickey Mouse.

Cea mai mare "aroganţă" - ca să cităm dintr-un alt personaj excentric - a Iuliei rămâne însă găina de companie. O alegere temerară, care i-a atras un potop de ironii şi se pare şi un divorţ, chiar dacă ea a negat faptul că acesta ar fi fost motivul despărţirii de Mihai Albu. Iulia a sfidat însă permanent toate şabloanele sociale şi şi-a asumat preţul acestui stil de viaţă. "Iulia Albu e foarte excentrică şi e foarte greu de integrat într-o societate ca a noastră. Mi se pare că e o zebră într-un parc sau în Piaţa Obor", a declarat parapsihologul Alina Albu la Antena 2.

Radu Mazăre: spartan, sultan, rege britanic, nazist şi aviator

Primarul Constanţei este recunoscut pentru apariţiile sale neobişnuite la evenimentele mondene. Cu o imagine de playboy neastâmpărat, Mazăre îşi creşte popularitatea adoptând stilul unui politician apropiat de mase, petrecăreţ şi uman.

Edilul constănţean a spus în mai multe rânduri că îi place să se distreze şi nu vrea să pară altfel decât este. Mare amator de petreceri, Mazăre a uimit deseori prin aparițiile sale, ba chiar a reușit să producă o undă de șoc mai mare decât așteptările sale.
Celebru pentru ţinuta de revoluţionar în stil "Che Guevara", el a provocat în 2009 un scandal uriaş după ce a defilat la o prezentare de modă, alături de fiul său, Răducu, în uniformă de ofiţer nazist. În iulie anul trecut, edilul s-a îmbrăcat în sultan şi s-a înconjurat de cadâne la o paradă de care alegorice desfăşurată în Mamaia, iar în august a defilat îmbrăcat ca un ţar la o prezentare de modă la care a purtat un sceptru împrumutat de la Arhiepiscopul Constanţei.

În septembrie, la deschiderea anului școlar, Mazăre a venit îmbrăcat ca un aviator american din timpul primului război mondial. El a mai folosit ţinuta de aviator şi la o prezentare de modă desfăşurată în vară, în staţiunea Mamaia. Întrebat de jurnalişti de ce a venit îmbrăcat astfel, Mazăre a răspuns: "A venit toamna prea repede peste mine şi nu mai aveam haine, doar nu era să vin îmbrăcat în sultan sau în spartan şi atunci am luat ţinuta pe care o aveam de astă vară şi am venit cu ea. Lăsând gluma la o parte, le-am explicat copiilor că în viaţă trebuie să facă două lucruri: să fie curajoşi şi să înveţe".

Mazăre a anunțat deja că va fi prezent la Târgul de Turism al României ce va avea loc în perioada 14-17 martie, la complexul Romexpo din Bucureşti, unde va veni costumat în... Ulise, pentru a promova litoralul.

Gigi Becali: ciobanul, Maybach-ul și levierul

Afaceristul și politicianul din Pipera s-a mândrit întotdeauna cu originea sa de machedon și de cioban. El s-a consacrat ca un personaj excentric și imprevizibil.

Oricâte eforturi am face pentru a ne obișnui cu felul său de a fi, Gigi Becali duce ștacheta mai departe, de cele mai multe ori dincolo de limitele bunului simț. Acțiunile caritabile pe care le face în stilul său guraliv, sunt pătate de gesturile necivilizate și de vorbele aruncate aiurea în vânt. Becali a dat alt sens termenului "aroganță".
Un personaj care se creionează în tușe grosiere de alb și negru, latifundiarul a uimit România când și-a aurit palatul din centrul Capitalei, când a plătit tablouri în care era pictat ca Sfântul Gheorghe, când a făcut donații imense la mănăstirile de la Muntele Athos, când cânta psalmi în fața ziariștilor, dar și când a înjurat ca la ușa cortului un jurnalist, când l-a bătut pe Malonga Parfait, pe atunci reporter la Pro TV, când a băgat levierul în ușa scofâlcită a Maybachului, reparându-și singur mașina - un clip care a uimit întreaga lume. El a plecat din emisiuni, el le-a jignit în direct pe Monica Tatoiu și pe Adriana Săftoiu, el a plecat spre arest la volanul mașinii sale, cu un mascat în dreapta, după ce procurorii i-au percheziționat domiciliul. Dar tot Gigi Becali a donat bani pentru sinistrați, le-a făcut case și a plecat la dezăpezire în satele acoperite de nămeți.

"Ați fost vreodată în palat? Trei milioane m-a costat numai aurul", spunea Gigi la o emisiune de la B1 TV. "Am fost întrebat de mai multe ori, vă spun si dumneavoastră acum: trufia este păcatul cu care eu voi muri. Mă voi duce cu el în mormânt. De ce? Pentru că îmi place! E ceva ce îmi place, trufia. Disper după trufie. Dacă mi-mi place trufia, dacă mie îmi place luxul, dacă mie îmi place aurul, dacă mie îmi plac lucrurile mari! O mașină dacă e mică nu merg cu ea. Tot ce e mare îmi place, oile mari. Calul mare, vaca mare, totul să fie mare!", a recunoscut latifundiarul.

Columbeanu: de la fusta Monicăi la fusta scoțiană

Tot ce a făcut, din momentul în care a devenit persoană publică, l-a consacrat pe Irinel ca pe un tip excentric. Până la apusul "carierei" sale de personaj monden, miliardarul de la Izvorani a făcut o mulțime de lucruri neobișnuite. Și foarte costisitoare.

Să ne reamintim, pe scurt, cum am ajuns să ne obișnuim cu extravagantul domn Columbeanu. A fost combinat cu Anna Lesko, pe care a susținut-o în cariera sa muzicală, a făcut "nunta secolulului", luând-o de nevastă pe Monica Gabor, deși între ei era o diferență de 30 de ani, a devenit tată la 49 de ani și a reușit să spargă o avere de vreo 120 de milioane de euro după ce a trecut printr-un divorț scandalos, ba a făcut rost și de niște datorii estimate pe la 7 milioane de euro. Ca într-un reality show fără limite, Columbeanu și-a consumat apogeul și decăderea la televizor.

Ironizat pentru înălțimea sa și pentru mariajul cu Moni, socotit de mulți "împotriva naturii", Irinel a avut și apariții publice surprinzătoare. El a venit la un eveniment monden îmbrăcat într-un fel de izmene verzi, cu un pulover multicolor, lung până la genunchi, și cu o tunică ce părea un halat, de parcă fugise de la ospiciu. Altădată a mers în pijamale la o petrecere într-un club.
În noiembrie 2011, Columbeanu a fost surprins de paparazzii de la revista Ciao! îmbrăcat în fustă. El a primit vizita unui important om de afaceri scoţian, Ducele de Argyl, aşa că, pentru a-l face pe oaspetele său să se simtă ca acasă, a purtat un kilt - tradiţionala fustă în carouri pe care bărbaţii din Scoţia o poartă fără nimic pe dedesubt.

Viorel Lis: de la Shrek, la Spiderman

Cel mai monden fost politician, Viorel Lis este un obișnuit al tabloidelor și al emisiunilor  TV de profil. Recunoscut pentru pasiunea sa cu care toacă banii la "păcănele", Viorel Lis nu se ferește nici să pipăie asistentele în emisiunea lui Capatos.

Și-l amintește cineva pe Lis de când era primar? Foarte greu. În schimb, oricine știe cum arăta costumat în Shrek. În februarie 2011, fostul edil și pe atunci viitoarea soție, Oana, au apărut la "Happy Hour", întruchipând celebrele personaje de desene animate Shrek și Fiona. Îmbrăcat costumul de ginere al lui Shrek, el părea decupat din desenele animate.
Oana şi Viorel Lis au făcut în glumă "nunta" mai devreme, în platourile "Happy Hour", costumaţi în două personaje de desene animate foarte cunoscute. "A fost o provocare pentru mine. Oana este mai încântată de acest lucru. Oricum, următoarele poveşti sunt mai frumoase, din punctul meu de vedere", a spus Lis, anunțând că va mai poza și în alte ipostaze.

Cei doi nu se aflau la prima ispravă de acet gen. Cu o săptămână înainte, ei s-au deghizat în personaje din "Familia Addams". Lis l-a întruchipat pe Fester Adams și seamăna leit cu originalul! Fostul primal al Capitalei a continuat seria deghizărilor, escaladând etajele unui centru comercial din Bucureşti costumat în Spiderman. La rândul ei, Oana a sosit în mijlocul acţiunii costumată în Wonderwoman. Viorel și Oana Lis au revenit la "Happy Hour" în postura lui Fred şi Wilma Flintstone, din celebrul serial de desene animate "The Flintstones".

DJ Wanda: în papuci de casă la un eveniment monden

Nonconformista DJ-iță nu ratează nicio ocazie pentru a ieși în evidență. În noiembrie anul trecut, ea a renunțat la ținuta elegantă și s-a prezentat la un eveniment îmbrăcată în pijamale gri, purtând în picioare papuci de casă din pluș cu imprimeu de leopard.

Vedeta i-a surprins pe cei peste 100 de invitați prezenți la deschiderea unui magazin de lux din București prin atitudinea ei cool și total relaxată. DJ Wanda a demonstrat astfel că are încredere în ea, indiferent de ce haine poartă.
Cu două luni înainte, DJ Wanda a adus-o în România pe Merante Tamar von Amersfoort, sosia oficială a lui Amy Winehouse, care a susținut un recital într-un club bucureștean. După ce s-au lăsat fotografiate timp de peste 10 minute, în picioare și chiar întinse pe jos, cele două s-au sărutat în fața reporterilor.

Cristian Ţânţăreanu: Playboy în Paradisul Verde

Miliardarul a devenit celebru prin petrecerile opulente, organizate în Paradisul Verde, domeniul său din Corbeanca, unde afișa imaginea unui Hugh Hefner autohton. Ţânţăreanu (cu o avere estimată în 2010 la 25-30 de milioane de euro) a cam dat înapoi cu banii, dar asta nu i-a schimbat stilul de viață extravagant.

"Nu mai ştiu câţi bani am...grosul sunt aici, în curte. Am şi în bănci. Buncărul e într-un bloc mare de beton, trebuie dinamită (...) Ceauşescu n-a avut, Gaddafi n-a avut? Vreau şi eu buncărul meu ca să sfârşesc şi eu ca ei (...) Cât am furat eu pentru banii ăştia", declara, anul trecut, omul de afaceri pentru Adevarul.

La 60 de ani, el s-a pozat debrăcat, alături de patru femei goale, într-un jacuzzi și a declarat că i le făcuse cadou nevastă-sa. Acum are 68 de ani, a scăpat de cancerul de colon şi în fiecare an pleacă în Thailanda unde, cu aprobarea soției, se duce la prostituate, scrie Evenimentul zilei.
Personaj cu un limbaj colorat, pe șleau, Țânțăreanu dă tot din casă, recunoaște că-i plac femeile, face dezvăluiri despre viața lui sexuală în emisiunile TV și o ține din petrecere în petrecere.