Brigitte Bardot şi Pamela Anderson asmut Uniunea Europeană împotriva României

Cele două vedete fac apel la președintele Consiliului European, Herman Van Rompuy, să ia poziție pe tema "genocidului împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru UE".
Brigitte Bardot și Pamela Anderson încearcă să ducă la un alt nivel lupta împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân din România, solicitând intervenția forurilor europene în această problemă. 
 
Într-o scrisoare deschisă, publicată pe site-ul Fundaţiei Brigitte Bardot, cele două vedete se consideră reprezentantele tuturor celor care sunt scandalizați de "genocidul împotriva animalelor" din țara noastră. "Prin vocile noastre, care reprezintă milioane de alte voci, ne facem purtătoarele de cuvânt ale opiniei publice internaţionale scandalizate de genocidul împotriva animalelor, fără precedent, care se anunţă în România, un stat membru al Uniunii Europene (UE)", se arată în scrisoarea postată pe site.

Bardot şi Anderson îi solicită preşedintelui Consiliului European "să intervină pe lângă preşedintele (român) Taian Băsescu pentru ca acesta să accepte crearea unor programe vaste de sterilizare a câinilor vagabonzi, care s-au dovedit eficiente în numeroase alte ţări, şi să renunţe la uciderea a mii de cîini nevinovaţi".
 
 

În scrisoarea postată pe site pe 13 septembrie, este citată în continuare "o declaraţie scrisă, adoptată de către Parlamentul European (PE) pe 13 octombrie 2011", care cere statelor membre să creeze "strategii globale de gestionare a populaţiei canine, care cuprinde măsuri ca legi privind controlul populaţiei canine şi împotriva aplicării unor tratamente crude animalelor, promovarea de acţiuni veterinare ca vaccinarea împotriva turbării şi sterilizarea ca mijloc necesar de stăpânire a numărului câinilor nedoriţi".

"Domnul Băsescu nu vrea să audă nimic, el lasă câinii să se reproducă pentru ca apoi să pună miliţiile sale ale morţii să intervină.
Este o ruşine pe care Europa nu trebuie să o accepte"
, se arată în scrisoare.

Fundaţia Brigitte Bardot a anunţat anterior că studiază recursurile posibile la nivel naţional şi european pentru a împiedica "uciderea" câinilor maidanezi din România, după ce Parlamentul roman a aprobat legea care permite eutanasierea câinilor fără stăpân. Într-o reacţie de nemulţumire extremă, actriţa franceză Brigitte Bardot a denunţat "politica dictatorială a preşedintelui Traian Băsescu", catalogându-l drept "un tiran care nu se gândeşte decât să ucidă", informează realitatea.net.
 
 
 
Parlamentul României a adoptat, săptămâna trecută, proiectul de lege ce permite eutanasierea câinilor fără stăpân care nu sunt adoptaţi sau revendicaţi într-un termen de 14 zile lucrătoare de când ajung în adăposturi, cu 266 de voturi pentru, 23 împotriva şi 20 de abţineri.
 
 
 
Modificarea legislativă a survenit după ce la începutul lunii septembrie un copil în vârstă de patru ani a fost ucis de câini maidanezi, în apropierea Parcului Tei, din Bucureşti. Fratele acestuia, în vârstă de şase ani, a fost muşcat de un picior, dar a reuşit să fugă şi să-şi anunţe bunica. 
 
 

În semn de protest față de eutanasierea câinilor fără stăpân, Brigitte Bardot i-a trimis o scrisoare deschisă adresată preşedintelui român Traian Băsescu.
"În urmă cu câteva zile, un copil în vârstă de patru ani, rănit de un câine, a decedat în lipsa îngrijirilor, în urma rănilor suferite. În faţa acestei drame teribile, ţin să îmi exprim infinita tristeţe şi gândurile mele se îndreaptă înainte de toate către familia sa. Dar sunt, de asemenea, extrem de şocată să aflu că o răzbunare, care nu îşi are locul, se va abate asupra tuturor câinilor din România, chiar şi a celor blânzi", precizează Brigitte Bardot în scrisoarea sa.

"Condamnarea la moarte a unei întregi specii, aşa cum prevede proiectul dumneavoastră, este total contrar legilor şi uzanţelor din ţările civilizate ale Uniunii Europene. Decizia dumneavoastră sună ca un apel sângeros, nedemn de un om politic desemnat să ia decizii cu calm şi nu pentru a câştiga voturile unei părţi a opiniei publice", afirmă fosta actriță în apelul adresat preşedintelui român.

"Ar fi aberant să puneţi în pericol toate eforturile întreprinse de atâtea asociaţii doar pentru a calma spiritele. Trebuie votată o lege care să permită continuarea într-o manieră mai sistematică a controalelor şi sterlizărilor câinilor şi reducerea numărului lor în acest fel.
Ar trebui să promovaţi campaniile de adopţie, pentru ca aceşti câini de pe stradă să aibă o şansă de a se integra în comunitate şi de a regăsi viaţa de familia pe care au avut-o înainte de a fi aruncaţi pe stradă de predecesorii dumneavoastră. Mă bazez pe inteligenţa şi bunul simţ al partidului majorităţii pentru a adopta o lege care să fie conformă cerinţelor Uniunii Europene, din care faceţi parte acum, din 2007"
, a mai scris fosta actriță franceză.
 
 

Cunoscută militantă pentru apărarea animalelor, Brigitte Bardot este criticată în Franța pentru că vrea să salveze de la moarte un câine bull terrier care a atacat violent o fetiță de patru ani, în timp ce aceasta dormea, lăsând-o cu răni îngrozitoare pe faţă şi gât. Copilul are nevoie de mai multe operaţii de reconstrucţie a feţei. Incidentul s-a petrecut în orașul francez Boulogne, în urmă cu o lună. 

"Câinele ar trebui închis pe viață, nu ucis. Trăieşte în condiţii îngrozitoare, departe de orice contact cu alte animale sau oameni. Am abolit pedeapsa cu moartea pentru oameni, de ce nu facem asta şi pentru animale?", a declarat fosta actriță, în vârstă de 77 de ani, pentru ziarul local La Voix du Nord.


Foto: AFP/Mediafax

 
Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
16 Septembrie 2013