12 copii diabolici din filme horror: Cum s-au schimbat de atunci

17 Iunie 2018
Producţiile horror continuă să aibă mare succes, iar apariţiile copiilor în astfel de filme aduc un plus de atracţie, sporind fiorii de groază care răzbat dincolo de ecran. Câţiva actori şi-au început cariera în pelicule horror, apoi au abordat şi partituri din alt registru. Anii au trecut, iar copiii care speriau adulţi în toată firea cu apariţiile lor diabolice s-au schimbat mult.

Bright Side a publicat o listă cu filmele horror în care au jucat copii şi a aflat ce traseu profesional au avut rolurile de groază cu care s-au făcut remarcaţi.
La final vei descoperi unul dintre cei mai apreciaţi actori de la Hollywood care a debutat pe marele ecran cu un rol într-un horror.

Jodelle Ferland: „Silent Hill“, 2006

Actriţa nu este cunoscută doar pentru apariţia din această producţie. În 2009, ea a jucat într-un alt horror, "Case 39". Din 2015, ea a apărut în serialul SF "Dark Matter".

John Franklin: „Children of the Corn“, 1984

Rolul din ecranizarea nuvelei lui Stephen King a fost cel mai de succes din cariera lui John Franklin. El a predat engleza până recent, apoi s-a decis să revină la actorie.

Lindsey Haun: „Village of the Damned“, 1995

Chiar dacă filmul nu a avut mare succes, Lindsey a portretizat perfect o ucigaşă minoră în serie. Astăzi, ea continuă să joace, dar compune şi coloane sonore pentru filme.

Daveigh Chase: „The Ring“, 2002

Daveigh a interpretat-o pe Samara Morgan şi şi-a continuat cariera de actriţă după acest rol, dar în paralel cântă şi înregistrază voce pentru desene animate. În timpul liber îi place să facă echitaţie.

Emily Browning: „Ghost Ship“, 2002

Rolul lui Katie Harwood i-a venit ca o mănuşă lui Emily. Apreciată pentru această prestaţie, ea a fost pe listă pentru rolul Bellei Swan din "Twilight", dar a refuzat să susţină audiţii. Acum ea compune muzică şi joacă în serialul "American Gods".

Isabelle Fuhrman: „Orphan“, 2009

Rolul memorabil al fetiţei infernale Esther a fost printre primele din cariera talentatei Isabelle şi a făcut-o celebră. În 2012 a apărut în "Jocurile foamei", apoi în "Cell" (2016), ecranizare a unei nuvele scrisă de Stephen King.

Ivana Baquero: „Pan’s Labyrinth“, 2006

Rolul Ofeliei din "Labirintul lui Pan" i-a revenit Ivanei după o selecţie la care au particiat 1.000 de fetiţe. Scenariul a fost rescris pentru ea, întrucât iniţial personajul său era cu trei ani mai mic. Ivana joacă acum în serialul "The Shannara Chronicles".

AnnaSophia Robb: „The Reaping“, 2007

Rolul lui Loren McConnell nu a fost primul succes pentru AnnaSophia, care a mai jucat în "Charlie and the Chocolate Factory". Astăzi ea continuă să joace, dar studiază în paralel la Universitatea din New York.

Christina Ricci: „The Addams Family“, 1991

Interpretarea fabuloasă a fetiţei Wednesday Addams a făcut-o pe Christina Ricci una dintre cele mai populare tinere actriţe de la începutul anilor '90. Cariera sa a continuat cu succes, iar în 2015 a jucat în serialul "Z: The Beginning of Everything".

Dakota Fanning: „Hide and Seek“, 2005

Rolul lui Emily din "Hide and Seek" nu a fost printre cele mai importante din cariera Dakotei. Astăzi, la 23 de ani, actriţa are o listă impresionantă de filme. În plus, este şi model şi prezintă colecţiile unor designeri renumiţi.

Saoirse Ronan: „Lovely Bones“, 2009

În acest film, Saoirse a interpretat-o pe Susie, o fetiţă ucisă de un maniac. Cariera actriţei s-a bucurat de succes după acest rol: pe lângă numeroase nominalizări obţinute pentru această prestaţie şi pentru alte interpretări, Saoirse a primit câteva premii BAFTA şi Globul de Aur.

Johnny Depp: „A Nightmare on Elm Street“, 1984

Cariera starului a început cu apariţia din "Coşmarul...", unul dintre cele mai populare filme horror din toate timpurile. Depp a jucat atunci rolul lui Glen Lantz, unul dintre adolescenţii care devin victimele temutului Freddy Krueger.