34 de personalități publice și-au oferit sprijinul pentru copiii prematuri

77,600 lei a fost suma strânsă în urma unei licitații publice

34 personalități publice și-au oferit sprijinul pentru cauza copiilor prematuri, în cadrul unui proiect desfășurat în perioada martie – mai 2016 de către Asociația Povestaşii, în parteneriat cu Asociația Unu și Unu. Proiectul ”Cuiburi pentru viață” s-a încheiat cu o licitație publică a expoziției fotografice în care au fost implicate vedete TV, actori, sportivi, artiști, creatori de modă, precum: Dan Bittman, Anca Țurcașiu, Tily Niculae, Dan Negru, Anca Lungu (Prințesa Polonic), Carmen Avram, Laura Olaru sau Leornard Doroftei.

Suma strânsă în urma licitației de aseară a fost de 77,600 lei.

Acestea au acceptat provocarea de a descoperi fotografia cu jucăria preferată a copilăriei și de a se lăsa fotografiate în prezent cu aceeași jucărie, ca prin gestul lor să poată aduce schimbare în viața copiilor prematuri și a familiilor lor. Sumele colectate în cadrul acestui proiect sunt destinate achiziționării de seturi de cuiburi, botoșei și căciulițe, pentru a fi trimise în secțiile de prematuri ale maternităților, și pentru informarea părinților – susținerea cursurilor, liniei de prim ajutor, materiale educaționale.

„Cuiburile care vor fi donate secției noastre sunt într-adevăr cuiburi pentru viață, căci îi ajută pe micuți să se simtă îngrijiți, iubiți, prețiosi, ingrediente de care are nevoie orice nou-născut pentru un început frumos și sănătos în viață, și mai cu seamă ei, cei mai mici dintre cei mici,” Dr.
Niculina Licuță Novaseliv, Șef Secție Neonatologie, Maternitatea Bucur.