Sentinţă. „Doctorul vedetelor“, un mit demolat de moartea unei femei

Chirurgul estetician Kasem, cunoscut pentru operaţiile estetice pe care le-a făcut unor vedete, printre care şi Nicoleta Luciu, va sta 4 ani la închisoare.

Kasem Nasar Abu Bakr, supranumit doctorul vedetelor, era unul dintre cei mai populari chirurgi esteticieni din România. Faima lui, construită printr-o suită de colaborari de imagine cu mai multe vedete care s-au operat la clinica lui, s-a dus pe apa sâmbetei după ce Tribunalul Bucureşti l-a condamnat la 4 ani de închisoare cu executare şi i-a ridicat dreptul de a mai profesa timp de trei ani. Este preţul pe care Kasem trebuie să-l plătească după ce o pacientă pe care el a operat-o a murit în 2011, la doar 36 de ore de la intervenţie.

În 2011, Lina Sadoveanu, o femeie în vârstă de 56 de ani, a decedat la numai 36 de ore de la intervenţie.

Pacienta solicitase iniţial o intervenţie chirurgicală de eliminare a varicelor, apoi, la câteva zile, aceasta s-a prezentat la cabinetul doctorului Mohamad Abu Bakr nemulţumită de rezultatul intervenţiei. Acesta i-a recomandat o liposucţie, pentru îndepărtarea grăsimii din zona coapselor.

La operaţie a luat parte şi fiul lui Mohamad, Kasem, care atunci era medic rezident, nu specialist. De fapt, intervenţia a fost efectuată doar de Kasem, iar la două ore, acesta a trimis pacienta acasă, deşi avea dureri groaznice şi stări de vomă, scrie Click!.
Speriată, familia l-a anunţat pe Kasem că situaţia s-a agravat, însă acesta a spus că reacţiile sunt normale, apoi nu a mai răspuns la telefon. Pacienta s-a stins din viaţă în braţele medicilor de la Salvare, la 36 de ore după operaţie.

Femeia plătise 6.000 de euro, costul celor două operaţii. Familia victimei i-a acţionat pe cei doi în judecată pentru malpraxis. În acelaşi proces, tatăl lui Kasem, doctorul Mohamad Abu Bakr, a primit o sentinţă de trei ani de închisoare cu suspendare, dar acesta poate profesa în continuare, relatează ziarul citat.