Radu Banciu, atac grobian la adresa Primei Doamne

Banciu şi-a făcut un obicei din a arunca cuvinte dure la adresa unor femei celebre. Recent, el a numit-o „stafidită“ pe Carmen Iohannis.

Ideea că în România trebuie să fii obraznic ca să te afirmi s-a cosacrat în televiziune şi a început să prindă la mase. Dar e o idee proastă şi, mai devreme sau mai târziu, cei care se bazează pe ea şi par că trag numai foloase ajung să plătească şi ponoasele. Noaptea, cei mai tari "oameni de televiziune" dau din gură în faţa camerei de luat vederi, vorbesc singuri, gesticulează, râd şi se enervează, într-un spectacol la limita patologicului, şi, când vor să cucerească audienţă, nu ezistă să folosească atacul la persoană.

Mircea Badea a avansat puternic cu această reţetă - a găsit o mulţime de fani care îl încurajau, până când, spre surpriza lui, cineva s-a ridicat şi s-a arătat dispus să-l înfrunte, chiar pe tronsonul orar la care el îşi încheia emisiunea. Un motociclist curajos i-a demonstrat lui Badea că există consecinţe concrete şi imediate pentru cuvintele grele şi, ca un "bărbat adevărat", el trebuie să şi le asume.

Pe modelul început de Badea s-a cocoţat un alt specialist al invectivelor, Radu Banciu, croit pe acelaşi calapod: chipurile atotştiutor, tupeist, ironic şi agresiv, realizatorul de la B1 TV pozează într-un tip deştept care "le zice pe şleau" şi are mereu dreptate.

În stilul lui graseiat, francofonul nepereche a împins tot mai departe limita grotescului, devenind un client obişnuit al CNA. Amenzile încasate ar fi doar problema lui şi a postului care îl promovează dacă printre atacurile sale foarte oarbe nu s-ar număra şi cele la adresa unor femei cunoscute. Banciu şi-a făcut un obicei din a lansa atacuri fără manajamente, unele chiar grobiene, în numele aşa-zisului pamflet şi a unei superiorităţi care trădează probleme serioase de ordin interior. Dacă ne-am obişnuit că în România câştigă cine are gura mai mare şi urlă mai tare, se pare că va trebui să ne obişnuim şi cu ideea că e în regulă să faci în fel şi chip o femeie care nu se poate apăra.
Asta înseamnă să fii bărbat de succes!

Ultima victimă a lui Radu Banciu este Carmen Iohannis. La finalul emisiunii sale, "Lumea lui Banciu", realizatorul TV a trecut în revistă cele mai importante titluri din presă şi s-a oprit la ziarul Naţional, care a publicat o fotografie cu preşedintele şi soţia sa, relatează Click!. "Superbă prima pagină. Vă pupă Klaus! Cică se pregăteşte cuplul prezidenţial să asiste la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio. El i-ar fi promis stafiditei (n.r. Carmen Iohannis) pe vremea când erau la Sibiu că dacă va ajunge preşedinte o va duce la olimpiadă din bani publici şi acum Administraţia Prezidenţială încearcă să camufleze cumva, să ne păcălească de faptul că ei au turneu oficial în America de Sud exact în perioada olimpiadei.
Păi, dacă nu merge la Rio, merge la Machu Picchu, nu-i tot aia?",
a spus Banciu, citând un ziarist sibian.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.
2 Iunie 2016