Secretele dresajului perfect: Are 20 de ciobănești germani și îi plimbă pe stradă fără zgardă, dar niciunul nu mișcă în fața lui

Un tânăr care a crescut înconjurat de câini e singura speranță a stăpânilor care au animale agresive. Metodele lui de dresaj sunt atipice, dar eficiente: niciun câine nu mișcă fără voia lui.

Augusto Deoliveira, un tânăr în vârstă de 27 de ani din Sharon, Carolina de Sud, merge pe stradă cu o "haită" de 20 de ciobănești germani, fără ca patrupedele să poarte zgardă. Dar asta nu înseamnă că e un inconștient - animalele îl ascultă orbește și nu îndrăznesc "să miște în front" fără voia lui. "Trupa" canină impune respect fără ca măcar unul dintre patrupede să facă ceva nelalocul lui - cu Augusto lângă ei, câinii stau liniștiți, fără lesă, și în mijlocul unei mulțimi.

Dresorul profesionist nu folosește niciun mijloc dur pentru a-și disciplina câinii, în schimb doar îi atinge ușor cu palma sau trage de lesă atunci când îi ține legați.

În schimb, Deoliveira, care a crescut la o fermă din Brazilia, înconjurat de câini, își ține patrupedele sub control folosind limbajul corporal.

Deși unii sunt de părere că nu există control 100% asupra unui animal, Augusto, care se definește un dresor echilibrat, spune că a dobândit tehnici proprii fără să fie nevoit să le pună botniță câinilor, doar cu ajutorul unor metode pozitive, scrie Daily Mail.


"Întodeauna mi-a plăcut ideea că oamenii pot dresa animalele și să comunice cu ele într-un anumit mod. Când aveam trei ani, mă jucam cu câinele în casă, încercând să comunic cu el. De atunci am știut că vreau să devin dresor de câini", a povestit tânărul. "Consider că tehnicile mele de corecție sunt foarte eficiente și cele mai ușoare posibile. Nu folosesc abuzul, lucruri cu care să-i lovesc - o ușoară atingere sau tragere de lesă este suficientă.
Am multă energie pe care o transmit și cu limbajul meu corporal le atrag atenția câinilor"
, a mai spus el.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.