Șapte filme romantice subestimate

18 Noiembrie 2017
Un weekend ploios ne invită de obicei în fața micului ecran pentru a urmări filme care să ne schimbe în bine starea de spirit, să ne pună pe gânduri ori pur și simplu să ne facă să visăm.

Iată o  serie de filme romantice mai puțin cunoscute,  trecute cu vederea de iubitorii genului romance, dar foarte frumoase, potrivite pentru a fi urmărite în zilele mohorâte, pentru că au un suflu optimist. Un top alcătuit de publicația Cinemaholic.

1. Before We Go/Înainte de plecare (2014)

Poate fi urmărit pe postul FilmCafe duminică, 19 noiembrie, ora 11:40, apoi miercuri, 22 noiembrie, ora 16:00, dar și sâmbătă, 25 noiembrie, ora 13:50.
 
Cu actorul Chris Evans, cunoscut în calitate de Captain America, în rol de regizor și protagonist, alături de frumoasa Alice Eve, Before We Go este un romance de neratat. O femeie pierde trenul spre Boston, la asta adăugându-se și faptul că a fost jefuită. Disperată, femeia trebuie să stea în gară pe parcursul nopții până-n ziua următoare, când speră că va putea cumva să ajungă acasă. Un muzician de stradă, văzând-o atât de îndurerată se oferă să-i țină companie. De la mici discuții banale până la cele serioase nu mai e decât un pas, iar cei doi vor afla multe detalii interesante unul despre celălalt, pe parcursul unei nopți care se anunță a fi una lungă.

2. Southside with You (2016)

O figură proeminentă şi populară în peisajul american, preşedintele Barack Obama şi-a pus amprenta si asupra producţiilor cinematografice. După o serie de documentare, în 2016 a fost lansat un lungmetraj  ce are la bază viaţa acestuia.
 
Southside with You este o dramă romantică inspirată din viaţa lui Obama (jucat de Parker Sawyers), ce se concentrează aspura primei întâlniri şi înfiripării relaţiei cu Michelle Robinson (interpretată de Tika Sumpter), cea care va deveni Prima Doamnă a Americii. Filmul a avut premiera la Festivalul de Film de la Sundance.

3. Take This Waltz/Iubirea e complicată (2011)

Margot (Michelle Williams) are o căsnicie fericită însă ajunge să se îndrăgostească, pe neașteptate, de Daniel (Luke Kirby), vecinul de vizavi. Și, din acel moment, siguranța vieții ei familiale începe să se destrame. „Un film despre natura umană, despre ucigătoarea rutină din căsnicie, despre frumoasele începuturi ale iubirii, când și doar o privire sau o atingere te "ard", despre cum ai vrea să prelungești la nesfârșit aceste momente”, spune despre film o spectatoare. 

4. The Lake House (2006)

Împrejurările în care se fac cunoştinţă arhitectul Alex Wyler (Keanu Reeves) şi doctoriţa Kate Foster (Sandra Bullock) nu sunt chiar cele mai obişnuite. Ei ajung să corespondeze datorită casei pe care arhitectul a cumpărat-o de la Kate, însă relaţia lor devine una romantică pe măsură ce se conving de un lucru straniu; cutia de scrisori de unde îşi ridică corespondenţa funcţionează precum un canal de legătură între anul 2004, cel în care trăieşte Alex şi anul 2006, în care trăieşte de fapt Kate.
Cei doi fac tot posibilul să se poată întâlni, însă joaca cu timpul se dovedeşte periculoasă pentru amândoi. Doar faptul că a fost realizat la Hollywood salvează filmul de la a avea un final cu totul dramatic.

5. Aventură de-o noapte/Last Night (2010)

Un film cu un subiect ofertant, ce naște întrebari: Cum înșală o femeie? Cum înșală un bărbat? Care trădare e mai mare: cea fizică sau cea emoțională? Și cum poți trece peste această experiență? 
 
Un thriller cu scene fierbinți, în care Keira Knightley și Sam Worthington joacă un cuplu în care fiecare au de luptat cu ispitele în timp ce el e plecat de acasă cu afaceri.

6. Io sono l'amore/Eu sunt dragostea (2009)

Un film vibrant, excepţional, despre o căsătorie care se stinge încetul cu încetul. 
 
Adaptabila Tilda Swinton dă încă o dată dovadă de talent, vorbind italiana fluent (şi chiar un pic de rusă) în rolul stilatei soţii a unui om de afaceri din Milano care pare să aibă tot: un palat în loc de casă, un soţ, trei copii - asta până când descoperă că de fapt nu e fericită. Un tânăr bucătar îi atrage atenţia, şi asta o ajută să redescopere în ea femeia de odinioară, ceea ce atrage o ruptură de-a dreptul teatrală.
 
Regizorul italian Luca Guadagnino reuşeşte o melodramă un pic retro, amintind de Visconti şi Sirk, iar formidabilul joc al lui Swinton menţine atmosfera intensă şi captivantă.

7. Copie conformă/Copie conforme (2010)

Penultimul film al regizorului iranian Abbas Kiarostami, decedat în 2016, Copie conforme/Duplicatul a fost inclus în Competiţia Oficială a Festivalului de la Cannes în 2010. Filmul a fost recompensat cu premiul pentru Cea mai bună actriţă - Juliette Binoche.  
 
Filmul urmăreşte întâlnirea dintre un bărbat şi o femeie într-un sat italian din sudul Toscanei. Bărbatul, scriitor britanic, tocmai a susţinut o prezentare în cadrul unei conferinţe; femeia, de origine franceză, deţine o galerie de artă: o poveste universală care s-ar putea întâmpla oricui şi oriunde.

MAI MULT DESPRE: filme, divertisment, filme romantice