Printesa de la Cotroceni porneste spre Parlamentul European

Elena Basescu a strans mai mult de 200.000 de semnaturi, necesare pentru a-si depune candidatura independenta la alegerile pentru Parlamentul European din luna iunie. Spune ca nu sunt de partea ei...
Elena Basescu a strans mai mult de 200.000 de semnaturi, necesare pentru a-si depune candidatura independenta la alegerile pentru Parlamentul European din luna iunie. Spune ca nu sunt de partea ei doar tinerii de bani gata. Au semnat si cei din Dorobanti, dar si cei din Ferentari.

"Ma bucur ca am reusit sa strangem mai mult de 200.000 de semnaturi valabile", a anuntat azi Elena Basescu la sediul de campanie pus la dispozitie de ministrul Turismului, Elena Udrea. Fiica presedintelui a precizat ca unele judete au strans si 15.000 de semnaturi, iar judetul Covasna a reusit sa stranga 2.000 de semnaturi, fiind "un real efort".

Elena Basescu a mai anuntat ca va lansa imediat dupa inceperea campaniei un site, va deschide un cont bancar, si ca resursele financiare le va face publice, conform legii.

"Tin sa precizez ca sunt foarte realista: semnatura nu este totuna cu votul.
Votul este momentul adevarului, iar in strangerea semnaturilor eu am fost ajutata de foarte multi prieteni din partid"
, a spus ea. Nu mizeaza nici pe sprijinul partidului, "absolut deloc, pentru ca PDL are un obiectiv clar, si anume sa castige alegerile pentru Parlamentul European".

"Sper in votul tinerilor mai nonconformisti si putin supusi cutumelor, asa cum ma vede presa sau tata, si ma vor vota", a adaugat ea.

Am ales sa fac politica asa cum unii copii de medici aleg sa urmeze medicina


Devenita la un moment dat o obisnuita a podiumului de prezentare si a tabloidelor, Elena Basescu a cotit brusc, la un moment dat, catre politica. "Meseria de model, ca si sportul de performanta, nu este pentru toata viata.
De o cariera in moda nici nu se punea problema, am facut-o doar ocazional si din curiozitate mai mult"
, declara fiica cea mica a presedintelui Basescu intr-un interviu acordat revistei Story.

"Stiind ca ma indrept spre politica, am renuntat sa mai apar in prezentari, in urma cu doi ani. Am ales sa fac politica, asa cum unii copii de medici aleg sa urmeze medicina sau fii de profesori devin dascali", explica Elena Basescu.

Intrebata de revista Story in legatura cu motivul pentru care este sustinuta, daca cei care o sprijina cred in ea sau o fac doar pentru ca este fiica presedintelui, Elena raspunde mai mult decat realist: "Ambele, nu ma amagesc, insa le multumesc tuturor.
Presa a catalogat o categorie de tineri, care m-ar fi sustinut pe mine, 'copii de bani gata' sau 'smecheri de Dorobanti'. Eu am fost ajutata sa-mi strang semnaturile atat de cei din Ferentari, cat si de cei din Dorobanti".


Modul in care o prezinta presa, felul in care o vede lumea nu corespunde realitatii si toata lumea se va convinge, la un moment dat, ca greseste, spune Elena. Nu este un copil, nu face politica pentru ca este pusa de tatal ei, nu este adevarat ca nu s-ar descurca singura, nu este o rasfatata si o intretinuta.

"Unii se vor convinge in scurt timp ca perceptiile formate in privinta mea nu sunt cele mai corecte, altii nu...
este imposibil sa te crediteze toata lumea cu incredere"
, spune printesa de la Cotroceni.
3 Aprilie 2009