Kate şi William, nunta regală: 7 secrete despre rochia de mireasă

19 Aprilie 2011
Kate Middleton şi Prinţul William se vor căsători pe data de 29 aprilie 2011 la ora 11.00 locală (13.00 ora României) la catedrala Westminster Abbey. După ceremonie, la ora 1.25pm (3.25 pm), tinerii căsătoriţi vor apărea la balconul palatului Buckingham, aceasta fiind şi prima lor apariţie ca soţ şi soţie. În dimineaţa nunţii, cei 1.900 de invitaţi vor sosi la Westminster Abbey începând cu ora locală 8.30, cu două ore şi jumătate înaintea începerii ceremoniei.


Kate şi William s-au logodit după o relaţie de opt ani, iar data de 29 aprilie 2011 va fi declarată sărbătoare naţională.

Au existat extrem de multe zvonuri despre rochia de mireasă a viitoarei Prinţese de Wales. Până acum nimic nu se ştie sigur şi, spre dezamăgirea tuturor, vestimentaţia lui Kate va fi făcută publică în ziua nunţii. Află acum de la Eva.ro cele 7 secrete despre rochia de mireasă pe care întreg mapamondul o va vedea pe 29 aprilie.

Un designer român i-a creat o rochie

În decembrie 2010, ziarele titrau că un român ar putea să o îmbrace pe viitoare prinţesă: "Am primit o propunere de a participa la un concurs 'Creează o rochie pentru viitoarea soţie a prinţului William' şi am intrat bucuros în competiţie", povestea designerul Lorand Coza, care a lucrat jumătate de an la crearea acestei rochii. Cu 1.500 de trandafiri confecţionati manual şi 1.000 de metri de tul, minunăţia de rochie cântărea 85 de kg. Se pare că Lorand nu a câştigat competiţia.

O rochie marca Alexander McQueen?

Acum o lună, presa britanică scria că Sarah Burton, director artistic al casei de modă Alexander McQueen, ar fi cea care îi face rochia de mireasă lui Kate. Aceasta a creat şi rochia roşie purtată de Michelle Obama la un dineu oferit preşedintelui Chinei.

Precum Prinţesa Diana?

În decembrie 2010, ziarele britanice au titrat că William ar fi obligat-o pe Kate să poarte la nuntă rochia de mireasă a mamei sale, Prinţesa Diana, rochie care a fost creată de Elizabeth Emanuel, în 1981. "Una e să port inelul ei de logodnă, alta să mă îmbrac cu rochia pe care a purtat-o la nuntă. Mergi prea departe!", i-ar fi spus Kate lui William la vremea respectivă.

Tot în această perioadă, şi Bruce Oldfield, designerul preferat de Prinţesa Diana şi cel care a creat rochia de mireasă a Raniei, regina Iordaniei, se număra printre presupuşii creatori ai vestimentaţiei pe care Kate o va purta pe data de 29 aprilie.

Designeri renumiţi şi-au oferit serviciile

Tot în decembrie 2010, în ziarul Telegraph, nume dintre cele mai mari din haute couture au făcut câte o propunere pentru rochia de mireasă a lui Kate Middleton.

Nina Ricci: dantele peste dantele şi organza.
Gucci: linii curate, un classic touch (foto).
Valentino: o nouă Venus botticelliană, o rochie înflorită.
Tommy Hilfiger: amestec de tradiţional şi jucăuş.
Chanel: o versiune modernă a ceva foarte victorian.
Christian Lacroix: vălul reginei Elisabeta a II-a şi un top roşu, aşa cum cerea tradiţia la nunţi până la 1900.

Vivienne Westwood: "Kate are un stil bătrânicios"

În februarie 2011, creatoarea de modă Vivienne Westwood a declarat că va refuza o eventuală cerere a casei regale britanice de a crea rochia de mireasă pentru Kate, deoarece consideră că stilul vestimentar abordat de viitoarea soţie a prinţului William este unul bătrânicios. "Mi-ar fi plăcut să creez rochii pentru Kate Middleton, însă cred că trebuie să aştept până când ea va ajunge să înţeleagă ce înseamnă să ai stil", a declarat Vivienne.

Kate adoră creaţiile semnate de Victoria Beckham

În martie 2011 se zvonea faptul că viitoarea prinţesă doreşte să aibă o rochie de mireasă semnată de Victoria Beckham. Kate şi-a exprimat dorinţa de a purta creaţiile designerului şi în luna ei de miere pe care o va petrece în Tenerife, potrivit unor zvonuri.

Satin, dantelă, perle, trenă lungă de trei metri...

Deşi în ianuarie 2011 se zvonea că rochia de mireasă va fi realizată de designerul britanic Bruce Oldfield, Dailymail, potrivit unei surse foarte sigure, scoate la iveală faptul că viitoarea prinţesă şi-a realizat singură rochia de mireasă, inspirându-se din curentul renascentist, pe care l-a studiat o perioadă în Florenţa. Potrivit sursei, rochia de mireasă va fi din satin de culoarea fildeşului şi dantelă cu nasturi din perle şi o trenă lungă de trei metri.