Regina nevăzută: Elisabeta a II-a, surprinsă în imagini nedezvăluite până acum

Mai multe secvențe nemaivăzute cu Regina Marii Britanii au fost descoperite într-un film realizat în anii '50. Elisabeta a II-a apare înotând în piscină, alături de un dictator și ținându-l în brațe pe Prințul Andrew, când acesta era bebeluș.

Suverana Marii Britanii apare în mai multe cadre extraordinare, extrase dintr-un vechi film pe care publicul nu le-a mai văzut. Filmul cu tânăra regină și soțul ei a fost realizat în timpul Crăciunului din 1953 de soția guvernatorului de atunci al Noii Zeelande, Sir Willoughby Norrie, care a găzduit la reședința sa cuplul regal aflat într-un turneu de șapte luni în Commonwealth.

Imaginile au fost incluse într-un documentar, "Regina nevăzută", difuzat joi seară de postul de televiziune britanic ITV1, marcând astfel apropierea celei de-a 91-a aniversări a suveranei, scrie Daily Mail.

Scrumiera cu capul reginei


Fiica fostului guvernator din Noua Zeelandă, Sarah Stevenson, a povestit că a fost "teribil de interesant" când cuplul regal a stat în casa lor, alături de familia ei. Ea își amintește că Moș Crăciun le-a adus Reginei și Prințului consort cadouri pe care aceștia urmau să le ducă în Anglia copiilor lor, Prințul Charles și Prințesa Anne.

Sir Willoughby și soția lui le-au făcut și ei câteva daruri reginei și prințului Philip: Elisabeta a primit o lesă pentru câine, iar Philip - o scrumieră în culorile albastru și alb, ceea ce i-a amuzat mult, fiindcă avea imprimat pe ea chipul reginei.

Prințul Philip a intrat la apă


După ce au luat prânzul, familia a mers la piscină, însoțită de aghiotantul Reginei din acea perioadă, Johnny Spencer, mai târziu Earl Spencer, tatăl Prințesei Diana.

Sarah Stevenson a povestit că Philip a încercat de mai multe ori să urce pe o saltea plutitoare, dar de fiecare dată aluneca în apă, stârnind hohote de râs.

Mereu atentă la imaginea sa publică, Regina nu i s-a alăturat, dar și-a urmărit soțul de pe peluza de la marginea piscinei, filmând cu o cameră video în mână și lăsându-se, la rândul ei, filmată.

Elisabeta a împărțit o portocolă cu Tito


Documentarul difuzat de ITV include mai multe înregistrări rare, oferind o nouă lumină asupra vieții unui dintre cei mai enigmatici monarhi britanici. Printre aceste înregistrări se numără și imaginile surprinse în timpul vizitei pe care ea a făcut-o în 1972 la Belgrad, la invitația liderului comunist Iosip Tito, la a 80-a lui aniversare.

Imaginile surprinse de cameramanul personal al lui Tito o arată pe Elisabeta a II-a, la prima ei vizită într-o țară comunistă, discutând cu președintele Iugoslaviei.

La un moment dat, ei au împărțit o portocală, o secvență incredibilă, pentru că Regina nu acceptă să fie filmată când mănâncă. Vizita a fost considerată un succes important, notează Daily Mail.



Alte imagini o arată pe Elisabeta, în anii '60, ținându-l în brațe pe Prințul Andrew, pe atunci bebeluș, la Palatul Balmoral. Acestea sunt unele dintre primele imagini color în care apare cuplul regal.

Replica neașteptată a Reginei


Documentarul amintește și prietenia de 40 de ani a Reginei cu fermierul neozeelandez Don Ferguson, cu care deținea o cireadă de vaci Jersey, și pe care l-a cunoscut la un târg de agricultură organizat în 1975. De atunci, acesta o ține pe regină la curent cu situați văcuțelor și o anunță când acestea câștigă un premiu la târgurile de profil.

Semn al prieteniei lor speciale, Regina a făcut o abatere de la traseu în timpul unui turneu din 1990 și i-a făcut o vizită la fermă.

Citește și: Reginele Miss. Cum arată acum cele mai frumoase femei din Univers


Văduva lui Ferguson, June, a povestit un episod interesant din timpul vizitei. Când ea s-a scuzat în fața reginei pentru limbajul mai slobod al soțului său, obișnuit să înjure în grajduri, Elisabeta i-a răspuns: "Toți soții înjură, nu-i așa?". June nu se aștepta la această replică și a pufnit-o râsul, în timp ce soțul ei mormăia nemulțumit de această observație.


Foto: Daily Mail

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.