Vacanțe de vis: 12 plaje din toată lumea pe care te simți ca-n Paradis

Vara e tot mai aproape și ai început deja să numeri zilele până la vacanța pe care o aștepți încă de anul trecut? Ei bine, dacă ai posibilitatea de a alege o destinație exotică pentru acest sezon estival, o plajă paradisiacă este cea mai bună alegere.

Bright Side
propune 12 plaje absolut incredibile din toată lumea pe care te simți ca-n Paradis și nu-i nicio exagerare: natura oferă un spectacol incredibil în aceste locuri!

Plaja Whitehaven, Australia

Whitehaven Beach se întinde pe coasta de șapte kilometri a insulei Whitsunday Island și este faimoasă pentru nisipul incredibil de alb, cu o compoziție de siliciu de 98%.

Pink Sands, Bahamas

Nisipurile roz din Bahamas sunt renumite pentru frumusețea lor. Miile de organisme foraminifera (protozoare care se acoperă cu o cochilie din carbonat de calciu, de natură organică sau din siliciu) generează această nuanță ieșită din comun.

Playa del Amor, Insulele Marietas, Mexic

Dacă nu era zgomotul valurilor, oamenii n-ar fi descoperit niciodată această insulă. Playa del Amor se află la doar câțiva metri de insulele Marietas, nelocuite. Doar câțiva temerari se aventurează aici, iar relieful inaccesibil ajută insula să rămână virgină.

Navagio, Grecia

Fără îndoială, Zakynthos este unul dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ. Nimeni nu a plecat dezamăgit de aici, iar plaja Navagio e renumită pentru frumusețea ei și pentru vaporul naufragiat pe nisipul ei alb.

Ipanema, Brazilia

Rio de Janeiro are 23 de plaje cu o lungime totală de 72 de kilometri. Ipanema este considerată cea mai renumită și mai frumoasă, fiind preferata localnicilor care se distrează jucând fotbal și volei cât e ziua de lungă. Dacă îți place o plajă aglomerată, aici mulți vin să-i vadă pe alții și să fie văzuți de alții.

Maho, Saint Martin

Situată în Caraibe, la 300 de kilometri distanță de Puerto Rico, Majo e una dintre cele mai neobișnuite plaje din lume. Deși apa oceanului este minunată, iar oamenii vin aici din alt motiv. Avioanele imense care aterizează pe aeroportul din apropiere trec "la o palmă" (10-15 metri) pe deasupra capului când ești pe plajă, E un spectacol periculos, dar extrem de incitant de care oamenii nu contenesc să se bucure.

Bottom Bay, Barbados

Aceasta e cea mai frumoasă insulă din Barbados. Totodată, este unul dintre simbolurile țării din care provine Rihanna.

Glass Beach, California, SUA

O plajă superbă, decorată cu milioane de cioburi multicolore. De la începutul secolului al XX-lea, aici au fost depozitate deșeuri municipale, apoi activitatea a fost oprită de guvern în 1967. Mulți ani, locul a fost curățat, gunoiul a fost strâns, dar plaja a rămas acoperită de cioburile spălate și rotunjite cu răbdare de valurile oceanului.

Hyams Beach, Australia

Situată la 300 de kilometri de Sydney, plaja este faimoasă pentru că are, se spune, cel mai fin nisip din lume. Privit de la distanță, nisipul alb arată ca o cremă delicioasă.

Insula Vaadhoo, Maldive

Plaja este minunată noaptea, când planctonul strălucește în întuneric. Luminile albastre îți dau senzația că vezi stelele de pe cer reflectându-se în apă.

Grace Bay, Turks și Insulele Caicos

Așa arată Paradisul. Nisipul alb și oceanul azur atrag mulți turiști. Grace Bay este considerată una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Seagaia Ocean Dome, Japonia

Parcul acvativ e alegerea perfectă pentru cei care caută ceva nou. Cu nisip alb, valuri create artificial, cascade, piscine, trambuline, spa și plante tropicale, acest complex turistic oferă un alt mod de a te distra la plajă.