Obiceiuri la care trebuie să renunţi ca să scapi de balonare

Anumite alimente consumate seara pot să interfereze cu procesul de digestie şi să te trezeşti cu senzaţia neplăcută de balonare. La ce obiceiuri trebuie să renunţi?

Unele mic obiceiuri pe care le avem în fiecare zi pot să aibă un impact semnificativ asupra modului în care funcţionează sistemul digestiv. De foarte multe ori ne punem singuri piedici, astfel că digestia este încetinită şi metabolismul mult mai lent. Un astfel de exemplu prezentat de site-ul BrightSide este legat de consumul de iaurt seara, care se pare că poate să accentueze senzaţia de balonare.

La ce alte obiceiuri trebuie să renunţi ca să scapi de balonare:

Nu mânca iaurt seara

În special iaurtul cu fructe trebuie evitat seara, deoarece el conţine zahăr şi va amplifica senzaţia de balonare pe care o vei simţi şi dimineaţa la trezire. Chiar şi iaurtul simplu conţine lactoză, care este zahărul natural din lactate, însă este destul de dificile de digerat pentru organismul uman, favorizând astfel senzaţia de balonare.

Nu face duş fierbinte înainte de culcare

Este bine să faci duş cu apă rece sau călduţă seara înainte de culcare. Acest obicei scade temperatura corpului, stimulează grăsimea brună şi vei arde mai multe calorii. Chiar dacă poate îţi este incomod să faci duş cu apă rece, măcar încearcă să rămâi la apa călduţă. De asemenea, temperatura din dormitor nu trebuie să fie peste 20 de grade Celsius pe timpul nopţii.

Nu te culca fără să faci câteva genuflexiuni seara

Opt minute de genuflexiuni făcute seara pot să reducă senzaţia de balonare. Acest obicei va aduce o mulţime de beneficii dacă îl respecţi în fiecare seară. Poţi să faci genuflexiunile cu două gantere în mâini, în cât mai multe repetări, cu pauze de 20 de secunde când oboseşti. Însă, trebuie să faci cât mai multe în cele 8 minute de antrenament. Dimineaţă te vei trezi mai uşoară şi fără senzaţia neplăcută de balonare.

Nu sări peste micul dejun şi mănâncă ovăz

Ovăzul, ciocolata neagră, fructele de pădure, nucile şi scorţişoara stimulează activitatea sistemului dgestiv şi măresc nivelul acidului butiric care împiedică apariţia inflamaţiilor. Astfel, nu vei mai simţi atât de intens senzaţia de balonare.

Nu consuma mâncare chinezească

Aceste preparate au de obicei un conţinut foarte ridicat de sare care favorizează senzaţia de balonare. De exemplu, o porţie de supă poate să conţine chiar şi cantitatea de sare pe care ar trebui să o consumăm într-o săptămână. Prin urmare, ar fi de preferat să eviţi aceste preparate sau măcar să nu le consumi des şi nici seara.

Nu mesteca multă gumă fără zahăr

Numeroase studii au arătat că sorbitolul din guma de mestecat fără zahăr se digeră foarte greu, iar acest lucru favorizează apariţia senzaţiei de balonare.

Nu mai mânca batoane energizante din comerţ

Au un conţinut lactoză din zer care favorizează balonarea, precum şi soia care poate să determine formarea gazelor intestinale. Studiile au arătat că persoanele care obişnuiesc să le consume se îngraşă mai mult decât cele care nu le au în alimentaţia lor. Aceste batoane au mai multe calorii decât ţi-ai închipui, aşa că este de preferat să le prepari în casă şi să le consumi în cantităţi mici.

Nu consuma fructe uscate

Toate fructele uscate sunt bogate în fibre, însă, în acelaşi timp, au şi un conţinut mare de zahăr. Unele persoane întâmpină probleme în digerarea acestor zaharuri şi astfel apare senzaţia de balonare şi flatulenţă. Este de preferat să consumi fructele în stare proaspătă!