Dr. Oz: 4 combinaţii de alimente care au puteri vindecătoare. Încearcă-le!

Ştiai că unele alimente devin mult mai benefice pentru sănătate atunci când sunt combinate cu altele? Celebrul Dr. Oz îţi descoperă cele mai eficiente combinaţii de alimente care au puteri miraculoase.

 

1. Pentru o inimă sănătoasă: mere cu ciocolată

Merele sunt bogate în quercetină, un compus antiinflamator care are rolul de a proteja inima de boli. Este recomandat să alegi merele de ţară şi să le consumi cu coajă, deoarece acolo este concentrată o cantitate importantă de quercetină. Potrivit unor studii realizate recent, efectul quercetinei este unul mai intens atunci când este combinat cu flavonoizii din ciocolata neagră. Combinaţia dintre mere şi ciocolata neagră reduce riscul de apariţie a bolilor de inimă şi previne formarea cheagurilor de sânge.

Dr. Oz recomandă un consum zilnic, dar moderat, de mere date prin ciocolată neagră (peste 70% cacao). Topeşte ciocolata neagră şi dă bucăţile de mere prin ea, după care lasă-le la frigider pentru a avea la îndemână un desert delicios şi sănătos pentru inima ta.

2. Pentru ochi sănătoşi: varză de Bruxelles cu ulei de măsline presat la rece

Varza de Bruxelles este o sursă importantă de luteină, cea mai importantă substanţă care are grijă de sănătatea ochilor. Luteina protejează vederea de cataractă şi degenerescenta maculară, două dintre cauzele principale care conduc la orbire. Atunci cânnd varza de Bruxelles este consumată în combinaţie cu uleiul de măsline presat la rece, stimulează absorbţia şi stocarea luteinei în organism.

Dr. Oz recomandă 1-2 porţii pe săptămână de varză de Bruxelles cu ulei de măsline. O reţetă recomandată de Dr. Oz este varza de Bruxelles călită cu ceapă şi şuncă de curcan pe care o poţi combina cu orez brun fiert simplu.

3. Pentru a împiedica deteriorarea celulelor: grepfrut roz cu avocado

Grepfrutul este foarte bogat în licopen, un antioxidant care reduce riscul de inflamaţii şi împiedică deteriorarea celulelor. Combinat cu grăsimile sănătoase din avocado, licopenul din grepfrutul roz este mai uşor absorbit de organism.

Dr. Oz îţi recomandă să consumi măcar de 1-2 ori pe săptămână această combinaţie de alimente, amestecând câte jumătate de avocado cu o jumătate de grepfrut roz. Poţi să le consumi ca atare sau să le incluzi în diverse salate de crudităţi.

4. Pentru o piele mereu tânără: ceai verde cu lămâie

Ceaiul verde are un conţinut bogat în catechine, substanţe cu efect antoxidant foarte puternic, care protejează pielea de îmbătrânirea prematură şi-i menţin elasticitatea. Este recomandat să amesteci ceaiul verde cu zeamă de lămâie, deoarece vitamina C intensifică efectul protector al catechinelor, favorizând o utilizare imediată a lor de către organism.

Dr. Oz recomandă un consum zilnic de ceai verde cu puţină zeamă de lămâie pentru a preveni îmbătrânirea pielii.