Dietă: Ce aperitive găteşte Laura Cosoi pentru prietenii săi? Inspiră-te!

Clătite cu carne de vită sau ciuperci umplute cu brânză, la cuptor? Descoperă cu ce ingrediente îşi răsfaţă vedeta apropiaţii!

În cartea "Rămâi la masă? Reţete de suflet pentru cei dragi", recent lansată în Bucureşti, dar şi alte oraşe din ţară, Laura Cosoi a destăinuit o frântură din universul ei, din modul în care îşi petrece timpul liber, din ceea ce doreşte să împartă cu toţi cei dragi.

Dincolo de o carte de bucate, ea oferă în dar admiratorilor ei o mostră a stilului său de viaţă, o exprimare a bucuriei nu doar de a te hrăni echilibrat, ci şi de a trăi armonios, cu pasiune şi iubire.

“Există momente în viaţă când timpul merită să se oprească în loc. Masa cu cei dragi este unul dintre ele, aşa că am adunat în această carte reţete sănătoase şi gustoase pe care eu le gătesc pentru familia şi prietenii mei.”, spune Laura Cosoi.

Noi am selectat trei reţete de aperitive pe care Laura le prepară pentru cei mai buni prieteni.


Credit foto: Facebook

 

Cu ce preparate i-ar cuceri Laura Cosoi pe Cheloo, Loredana și Pavel Bartoș

 

1. Ciuperci umplute cu brânză, la cuptor (pentru 2 persoane, timp de preparare: 45 minute)


Ingrediente

  • 5-6 ciuperci mai mari
  • 1 fir de ceapă verde
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură de unt
  • 150 grame de iaurt
  • 150 grame de brânză de capră
  • 4 fire de mărar
  • 50 de grame de miez de nucă
  • oregano
  • 3 roşii cherry
  • 50 grame de mozzarella.

Mod de preparare


Încinge cuptorul la 200 de grade Celsius. Curăţă ciupercile şi toacă separat codiţele acestora.
Taie mărunt ceapa verde şi 2 căţei de usturoi. Aşază pe foc o tigaie, încinge în ea o lingură de unt, apoi adaugă ceapa şi usturoiul. Pune în tigaie şi codiţele ciupercilor şi lasă totul pe foc circa 5 minute, până când amestecu se rumeneşte.

Separat, combină în blender iaurtul, brânza de capră, mărarul, miezul de nucă, oregano, precum şi compoziţia rumenită din tigaie. Procesează totul până la omogenizare.

Într-o tavă adâncă, aşază una lângă alta pălăriile ciupercilor, adaugă în interiorul fiecăreia câte un vârf de cuţit de unt şi apoi compoziţia din blender. Toacă mărunt şi ulţimul căţel de usturoi şi răsfiră-l în tavă. Apoi taie în jumătăţi roşiile cherry şi aşază-le pe ciuperci. Toarnă în tavă 1/2 pahar cu apă. Presară mozzarella rasă peste ciuperci. La final, acoperă tava cu folie de aluminiu, pe care ai perforat-o din loc în loc cu vârful unei furculiţe.
Pune tava în cuptor şi las-o aproximativ 10-15 minute.

Un truc pe care-l aplică Laura când prepară această reţetă: ]n ultimele 5 minute îndepărtează folia de aluminiu.


Credit foto: Facebook / Lansarea cărţii la Braşov


2.Clătite cu carne de vită (pentru 4 persoane, timp de preparare: 45 de minute)


Ingrediente

Pentru clătite
  • 2 ouă
  • 2 căni de făină a câte 250 grame fiecare
  • 2 căni de lapte a câte 250 mililitri fiecare.

Pentru umplutură
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căţei de usturoi
  • 2 fire de ceapă verde
  • 1 kilogram de carne tocată de vită
  • 2 linguriţe de nucşoară
  • 1/2 legătură de mărar
  • sare
  • piper
  • parmezan
  • câteva fire de sparanghel.

Mod de preparare

Amestecă ingredientele pentru clătite şi prepară-le înainte pe acestea.
Apoi pune la încins într-o tigaie uleiul de măsline, împreună cu usturoiul şi ceapa, tocate mărunt. Lasă-le până când se colorează puţin, apoi adaugă carnea tocată. Amestecă în compoziţie nucşoara, mărarul mărunţit, sarea şi piperul şi mai ţine totul pe foc 15 minute până ce se rumeneşte carnea.
Presară apoi o parte din compoziţia de carne pe fiecare foaie de clătită şi rulează. Aranjează rulourile pe un platou şi rade peste ele parmezanul. Spanghelul va fi o garnitură minunată.

Un truc folsit de Laura pentru a îmbunătăţi reţeta este acela de a folosi un sos din iaurt şi alte mirodenii (pătrunjel, zeamă de lămâie, sare, piper).


3. Pâine crocantă cu mousse de foie gras şi coriandru (pentru 2 persoane, timp de preparare: 15 minute)


Ingrediente
  • 150 grame de foie gras
  • 1 fir de ceapă verde
  • 5 frunze de coriandru
  • 3 linguri de zeamă de portocală
  • 2 linguri de smântână
  • 4 felii de pâine crocantă.


Mod de preparare

Fără a adăuga grăsime, aşază bucata de foie gras într-o tigaie şi las-o până când se rumeneşte, atât pe o parte, cât şi pe cealaltă, timp de 6 minute în total. După ce este gata, scoate ficatul şi taie-l mărunt. Pune în blender bucăţelele de foie gras, împreună cu ceapa tocată fin şi frunzele de coriandru mărunţite.

Adaugă în compoziţie sucul de portocală şi smântâna. Mixează totul bine, până când obţii o pastă omogenă, cremoasă şi uşor aerată. Pentru servit, întinde pasta de foie gras pe pâinea crocantă.

Credit foto: Facebook / Lansarea cărţii la Bucureşti