Top 6 cele mai bune exerciţii care topesc grăsimea de pe abdomen

Dacă le faci cu regularitate, aceste exerciţii te ajută să-ţi modelezi talia şi să tonifiezi zona abdominală. Învaţă acest set de exerciţii care topesc grăsimea de pe abdomen!

Un abdomen tonifiat nu se poate obţine peste noapte, ci este necesară multă muncă şi perseverenţă. Nu te gândi că trebuie să petreci ore făcând exerciţii, ci să fii constantă şi să incluzi zilnic un set de exerciţii care topesc grăsimea de pe abdomen.

Acesta este cel mai bun truc pe care dacă îl respecţi cu stricteţe şi te ţii de el, vei constata că rezultatele încep să apară destul de repede. 

Exerciţiile care lucrează musculatura abdominală sunt diverse şi este recomandat să le combini, deoarece astfel te asiguri că implici toţi muşchii.

 

Exerciţii care topesc grăsimea de pe abdomen:

Iată un set de exerciţii care topesc grăsimea de pe abdomen şi pe care dacă îl faci zilnic sau de 4 ori pe săptămână vei obţine rezultate vizibile destul de repede. Fiecare exerciţiu se repetă de câte 10-15 ori, apoi vei face un minut de pauză şi repeţi întregul set de încă 3-4 ori!

 

Exercițiul nr. 1

Din poziţia planşă, cu abdomenul încordat se îndoaie piciorul drept şi se duce genunchiul către cotul stâng. Apoi se revine cu piciorul întins, menţinându-l paralel cu solul şi uşor în afară în partea dreaptă. Nu se lasă piciorul pe sol cât timp faci 10-15 repetări. Apoi se trece la acelaşi exerciţiu efectuat cu piciorul stâng, la fel 10-15 repetări.

Exercițiul nr. 2

Începe din poziţia de flotări, cu picioarele depărtate fără a depăşi linia şoldurilor.
Îndoaie braţele, astfel încât coatele să ajungă pe sol, iar greutatea corpului va fi susţină mai mult de coate.
Împreunează palmele.
Trunchiul şi posteriorul vor fi mereu în linie dreaptă, iar pe toate perioada exerciţiului abdomenul trebuie menţinut încordat.
Menţine această postură cât de mult poţi, pornind de la 50 de secunde la 2-3 minute.

Pentru a prelungi timpul în care menţii corect postura este recomandat să faci acest exerciţiu zilnic, încercând să măreşti gradual menţinerea posturii. Astfel că, la un moment dat pentru a lucra şi mai mult musculatura vei reuşi să menţii postura în timp ce ridici un picior sau o mână, fără să laşi deloc trunchiul sau posteriorul jos.

Exercițiul nr. 3

Abdomenele cu picioarele ridicate se numără printre exerciţiile cele mai eficiente pentru musculatura abdominală şi te vor ajuta să arzi grăsimile în această zonă. Ele trebuie efectuate cu regularitate timp de 2-3 săptămâni, iar apoi vei simţi singură efectul şi cu siguranţă vei fi motivată să continui.

Pentru a efectua corect abdomenele cu picioarele ridicate trebuie să te asiguri mereu că zona lombară este lipită de saltea şi nu se curbează. Pentru asta trebuie să ţii abdomenul bine încordat şi picioarele îndoite la 90 de grade sau întinse, dacă simţi că poţi mai mult.

Din poziţia întins pe spate, coloana lipită de saltea, mâinile încrucişate la ceafă se aduce trunchiul către picioarele care sunt ridicate de la sol. Mişcarea o faci inspirând şi expirând, fără să grăbeşti exerciţiul. Este mult mai important să-l execuţi corect decât să te grăbeşti. Execută 3 seturi de câte 15 repetări, mărind apoi numărul pe măsură ce simţi că îţi permit muşchii abdominali.

Exercițiul nr. 4

Din poziţia culcat pe spate cu picioarele îndoite se ridică trunchiul şi se roteşte către dreapta, aducând în acelaşi timp mâinile întinse cât mai aproape de piciorul drept. Se revine în poziţia iniţială şi se roteşte trunchiul către stânga. Cu cât vei efectua mai rapid acest exerciţiu cu atât vei arde mai multe calorii.

Exercițiul nr. 5

Din poziţia sprijin pe antebraţul stâng, corpul perfect întins şi mâna dreaptă ridicată se încordează puternic abdomenul în timp ce răsuceşti trunchiul şi duci mâna dreaptă sub tine. Menţine postura timp de câteva secunde, după care se revine în poziţia iniţială şi se repetă mişcarea. După 10 repetări trebuie să schimbi partea şi să stai în sprijin pe antebraţul drept.

Exercițiul nr. 6

Începe din poziţia planşă.

Foloseşte un prosop moale pe care să ţii degetele picioarelor atunci când stai în planşă.

Încordează puternic abdomenul, menţine trunchiul drept, ridică posteriorul, aducând picioarele către piept fără să le îndoi. Picioarele vor aluneca mai uşor datorită prosopului.

Se revine în poziţia de planşă, după care se repetă exerciţiul de 10-15 ori, de preferat în mai multe seturi.