7 sfaturi ca să-ţi păstrezi silueta de Paşte

Pasca, drobul, friptura de miel, cozonacii sunt doar câteva dintre bunătăţile menite să ne îndulcească Sărbătorile, dar care, pe cât sunt de delicioase, pe atât sunt de periculoase pentru siluetă. Prin moderaţie şi prin urmarea anumitor reguli vei reuşi să treci cu bine peste această perioadă.

Moderaţia este cheia!


Nu te lăcomi şi consumă câte puţin din fiecare. Potoleşte-ţi pofta de prăjituri sau drob gustând câte puţin din fiecare. De asemenea, asigură-te că de pe masă nu lipsesc fructele şi legumele. Chiar dacă este sărbătoare, nu trebuie să ignori nevoile nutriţionale ale organismului tău.

Fără excese de alcool!


Fii atentă la băuturile pe care le consumi în aceste zile şi încearcă să le eviţi pe cât posibil pe cele bogate în calorii. Ocoleşte cocktailurile şi optează pentru băuturile simple, precum vin sau bere.

Alege meniul cu atenţie!


Masa de Paşte nu trebuie să conţină doar carne de miel, cozonac şi vin. Pe lângă preparatele tradiţionale, fructele, legumele, carnea slabă, cerealele şi lactatele semidegresate nu trebuie să lipsească. Citeşte etichetele produselor înainte de a le cumpăra şi optează pentru cele bogate în nutrienţi şi sărace în grăsimi, calorii sau zahăr.

Optează pentru gustări uşoare!


Majoritatea aperitivelor sunt adevărate bombe calorice. Alege aperitive uşoare şi săţioase. De exemplu, poţi combina biscuiţi integrali cu brânză semidegresată sau frigărui din fructe.

Consumă apă din plin!


Nu conţine calorii şi creşte senzaţia de saţietate. În plus, rezolvă problema deshidratării create de excesul de alcool. Recomandat este să creşti consumul de apă şi să reduci pe cât posibil pe cel al băuturilor dulci şi bogate în calorii.

Peştele, aliat de nădejde în lupta cu kilogramele


Înlocuieşte carnea de miel cu preparate din peşte. Peştele gras conţine acizi graşi Omega 3 care te pot ajuta să-ţi păstrezi silueta, îmbunătăţind metabolismul.

Nu renunţa la activităţile fizice!


Unul dintre motivele pentru care ne îngrăşăm în perioada sărbătorilor este faptul că renunţăm total la activităţile fizice. Astfel metabolismul devine mai leneş şi kilogramele încep să se adune. Nu trebuie să laşi atmosfera de sărbătoare acasă şi să fugi la sala de gimnastică, dar te poţi bucura de vremea frumoasă prin mici plimbări sau activităţi în aer liber.