Slăbit rapid: 5 trucuri ca să mănânci verdeţuri şi să pierzi kilograme

Salata verde, ceapa verde, loboda, leurda, ştevia, urzicile, ridichile şi pătrunjelul sunt câteva dintre verdeţurile proaspete care oferă energie organismului, dar fără să ne pună în pericol silueta. Descoperă câteva trucuri ca să mănânci mai multe verdeţuri!

Verdeţutile de primăvara sunt un aliat de nădejde pentru siluetă. Ele conţin o multitudine de nutrienţi care revigorează organismul după o iarnă grea, detoxifiază, alcalinizează sângele şi ajută la scăderea în greutate.

"O cură cu verdeţuri de sezon este ideală în această perioadă. Verdeţurile stimulează detoxifierea naturală a organismului şi ar fi bine să le avem zilnic pe masă", recomandă prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului de Cercetări Alimentare.

Deoarece multe dintre substanţele nutritive se pierd prin prepararea termică a verdeţurilor este recomandat să le consumi pe cât posibil în stare crudă.
Dacă te întrebi cum ai putea să le consumi în stare crudă în afară de salată, află că există şi alte modalităţi. Eva.ro îţi dezvăluie câteva soluţii ca să măreşti cantitatea de verdeţuri şi să le consumi pe cât posibil în stare crudă ca să beneficiezi de toate vitaminele şi mineralele din conţinutul lor.

Vezi 5 trucuri ca să consumi mai multe verdeţuri în stare crudă!

 

1. Prepară-ţi în fiecare dimineaţă un smoothie verde

Începe dimineaţa cu un cocktail de verdeţuri, pline de nutrienţi. Verdeţutile se pot combina cu diverse fructe pentru a obţine o băutură delicioasă şi nutritivă, dar săracă în calorii. Astfel, îi conferi energie organismului şi vei slăbi, fără să-l privezi de substanţele necesare pentru buna lui funcţionare.

Iată patru reţete de smoothie cu verdeţuri care te pot ajuta să inventezi propriile tale combinaţii, tinând cont de gusturile tale:

Smoothie verde cu urzici/spanac/pătrunjel:

  • o mână de spanac/urzici/pătrunjel/ştevie/salată verde;
  • 1 lingură pastă de susan tahina;
  • 1 banană;
  • 1/2 măr;
  • 1/2 avocado copt bine;
  • zeama de la o jumătate de lămâie;
  • ghimbir, după gust;
  • 2-3 linguri de borş (opţional);
  • apă.
Se pun toate ingredientele în blender şi se bea cu poftă sucul rezultat.

Smoothie cu lobodă:

  • 2 legături de lobodă;
  • 1 lingură seminţe decorticate de cânepă;
  • 1 banană;
  • zeama de la o lămâie;
  • apă, în funcţie de consistenţa dorită;
  • ghimbir proaspăt răzuit (opţional);
  • 2-3 linguri cu sâmburi de rodie sau vişine congelate (opţional).
Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă bine.

Smoothie cu spirulină şi ştevie:

  • 1 linguriţă pudră de spirulină organică (poţi să iei 1-2 linguriţe/zi)
  • 2 legături de ştevie;
  • 1 banană;
  • 1 felie mare de pepene galben;
  • 1 lămâie stoarsă;
  • 1 măr acrişor;
  • 1 mână de frunze proaspete de mentă.
Se amestecă toate ingredientele în blender. Spirulina are de două ori mai multă clorofilă decât orice altă plantă, mult mai mult calciu decât laptele şi de 12 ori mai multe proteine decât carnea de vită. De asemenea este foarte bogată în fier, zinc, magneziu, seleniu, crom, sodiu şi potasiu.

Suc verde cu salată şi pătrunjel:

  • 1 mână de salată verde amestecată cu pătrunjel;
  • 1 măr;
  • 1 banană;
  • apă şi zeamă de lămâie.
Se pun toate ingredientele în blender şi se amestecă.

2. Include verdeţuri proaspete în supele cremă!

Indiferent de supele cremă pe care le faci, încearcă să adaugi în etapa finală (în blender) diverse verdeţuri în stare crudă. Pune câte o legătură de mărar sau pătrunjel, dar nu evita nici urzicile, ştevia sau leurda. Dacă doreşti o aromă delicată de usturoi, alege leurdă proaspătă. Ca să eviţi făina şi smântâna, care se pun de obicei în supele cremă, este de preferat să foloseşti un avocado foarte bine copt sau un pumn de nuci caju hidratate.

3. Adaugă verdeaţă tocată mărunt peste supele sau măncărurile gătite!

După ce ai terminat de gătit, toacă mărunt mai multe verdeţuri (pătrunjel, mărar, ştevie, leurdă, lobodă, urzici) şi presară-le peste ciorbele sau tocăniţele preparate. Un alt truc este să păstrezi 2-3 zile aceste verdeţuri la frigider pentru a le presăra peste mâncarea gătită la fiecare masă pe care o iei.

4. Prepară pateuri din seminţe, cu verdeaţă proaspătă

Pune în robot seminţe de floarea soarelui înmuiate câteva ore în apă şi amestecă-le cu seminţe de susan (sau pastă de susan tahina), puţină ceapă verde, un mic de verdeţuri de primăvară (ştevie, leurdă, lobodă, salată verde), apă şi curry sau boia de ardei iute.

Credit foto: http://joziuncooked.wordpress.com

5. Amestecă verdeaţa cu brânza proaspătă de vaci

Pentru micul dejun şi gustările din timpul zilei poţi să optezi pentru brânza proaspătă de vaci amestecată cu verdeaţă tocată mărunt. O poţi amesteca cu ceapă verde, mărar, pătrunjel şi lobodă. De asemenea, dacă nu îţi place brânza poţi să o înlocuieşti cu un avocado copt foarte bine pe care să-l amesteci cu ceapă verde, sare, piper şi un mix de verdeţuri proaspete şi tocate mărunt.