Dietă Tina Turner: Sexy la 71 de ani

Are 71 de ani şi silueta unei tinere de 30. E drept, chipul îi este brăzdat de câteva riduri fine, dar în rest Tina Turner arată impecabil.
Are 71 de ani şi silueta unei tinere de 30. E drept, chipul îi este brăzdat de câteva riduri fine, dar în rest Tina Turner arată impecabil.

Supranumită "Regina Rock 'n' Roll", Tina Turner are o jumătate de secol de carieră. A devenit cunoscută datorită timbrului vocal aparte, pentru lookul sălbatic şi pentru picioarele superbe, pe care le păstreză în formă chiar şi la această vârstă. A vândut peste 200 milioane de bilete la spectacole de-a lungul anilor şi a reuşit ceea ce puţine vedete reuşesc, să aibă fani de toate vârstele.

Artistă puternică şi femeie senzaţională, Tina nu a avut parte de o viaţă uşoară, având parte de un soţ extrem de violent.
Tina ne-a cucerit pe toate cu tonusul incredibil, pofta nebună de viaţă, muzică şi mişcările pline de senzualitate. Artista a început să practice budismul de la mijlocul anilor '70 şi consideră că fericirea este secretul frumuseţii şi tinereţii fără bătrâneţe. Cum reuşeşte să se menţină în formă? Multă mişcare şi o dietă sănătoasă.

Fără mâncare seara, multă apă şi dans...


Sunt doar câteva din trucurile care o ajută pe Tina să-şi păstreze silueta. Ora 6.00 seara este ora la care vedeta ia ultima masă, iar dansul e cel care i-a format picioarele mult admirate de întreaga lume şi cel care şi în prezent o ajută să se păstreze la o greutate sănătoasă.
De asemenea, Tina mai are un secret. Consumă multă apă, iar acest obicei sănătos o protejează împotriva formării celulitei şi îi oferă pielii un aspect proaspăt. Însă şi faimoasa artistă a fost nevoită să recurgă la măsuri drastice pentru a slăbi înainte de turnee. A încercat numeroase diete, precum şi celebrul regim bazat pe supă de varză. Nu s-a declarat mulţumită de niciunul dintre acestea şi a adoptat o dietă echilibrată, moderată.

Două mese pe zi înainte de ora 6.00 seara


"Nu mă abţin de la niciun aliment dar când obţin rezultate negative mă opresc. Nu fac excese când vine vorba de dulciuri şi grăsimi," mărturisea vedeta într-un interviu.
Din fericire, Tina este "atrasă" în special de alimentele sănătoase. "Mănânc de două ori pe zi şi asta pentru că dorm foarte mult. De exemplu, la micul dejun consum banane, kiwi, pepene galben şi pâine neagră nemţească."

Pe lângă faptul că urmează o dietă sănătoasă, vedeta se antrenează până la patru ore zilnic şi spune că nu poate cânta fără să danseze pe scenă, aşa că efortul depus are rolul de a-i menţine un tonus bun şi rezistenţă fizică. Adoră plimbările lungi, somnul liniştit de minimum 7 ore şi alimentele cât mai puţin preparate.

5 reguli pentru o dietă sănătoasă


1. Redu consumul de zahăr! Limitează pe cât posibil consumul de dulciuri şi evită să adaugi zahar în ceai, cafea sau alte băuturi.



2. Optează pentru proteine! Peştele, carnea de pui şi nucile nu trebuie să lipsească din dietă. Studiile au demonstrat că proteinele sunt mai săţioase decât carbohidraţii.

3. Consumă cât mai multe grăsimi bune! Omega 3 găsit din plin în peştii graşi, precum somon sau macrou, îti protejează inima şi dau un aspect mai sănătos pielii şi părului.

4. Fă-ţi plinul cu fibre!

5. Redu consumul de alcool!