De ce este bună conopida când vrei să slăbești? 4 idei de rețete care nu îngrașă

Fie că este mărunțită precum orezul, făcută piure sau ca bază pentru o pizza care nu îngrașă, conopida este una dintre legumele care ajută mult la slăbit.

Poate nu este cea mai bună prietenă a ta când vine vorba despre legume, dar conopida poate să fie gătită în foarte multe feluri, astfel încât să nu i se simtă foarte puternic aroma. Dacă o fierbi prea mult, conopida devine total neapetisantă, astfel că evită să faci acest lucru și să o lași mereu puțin crocantă!

Conopida merge de minune folosită sub formă de orez, piure, ca bază în crustă pentru pizza, iar, în plus, ea este una dintre acele legume pe care le poți consuma în cantități mari atunci când ești la dietă.
Conopida este săracă în calorii, dar aduce un aport însemnat de acid folic, vitaminele B6, C și K, alături de o mulțime de compuși care s-au demonstrat a avea efecte anticancerigene. 

Ca să-ți păstreze nutrienții trebuie să eviți fierberea conopidei în apă multă și să optezi mai degrabă la prepararea ei la abur, înăbușită sau la cuptor. 


De ce este conopida bună la slăbit?


Reține că o conopidă normală conține aproximativ 150 de calorii, astfel că poți să-ți dai seama de ce este considerată una dintre cele mai bune legume când ții dietă. Ea poate să înlocuiască cu succes cartofii și să o folosești pentru a prepara un piure delicios alături de o bucată de carne la cuptor, deoarece vei reduce drastic numărul caloriilor fără să simți senzația de foame. 

Conopida este săracă în carbohidrați, de aceea poate să fie alegerea excelentă pentru oricine dorește să scape de câteva kilograme în plus. 

Un alt motiv pentru care e bine să consumi mai des conopidă dacă vrei să slăbești este legat de faptul că este una dintre cele mai bune surse de fibre.
Acestea joacă un rol esențial în digestie și te ajută să ai un tranzit intestinal bun. 

De asemenea, conopida furnizează acizi grași omega-3 care îmbunătățesc răspunsul corpului la insulină prin stimularea leptinei. Leptina este unul dintre hormonii care ajută la menținerea unei greutăți corporale normale și care stimulează metabolismul. 


Cum să gătești conopida ca să te ajute la slăbit?

Înlocuiește piureul de cartofi cu cel de conopidă

Ca să reduci din numărul caloriilor, folosește piureul de conopidă în locul celui din cartofi. Acesta merge de minune ca garnitură la carne și nu îți compromite dieta. 

Înlocuiește orezul alb cu conopida mărunțită

Poți să mixezi în robotul de bucătărie conopida, astfel încât să fie ca orezul și să o poți folosit în locul lui. Poți să o consumi crudă sau să o lași câteva minute la aburi. Orezul din conopidă obținut poate să fie consumat alături de legume, de curry-uri sau în orice alte combinații obișnuiai să consumi orezul. De asemenea, poți să o combini cu carne la grătar și multe verdețuri pentru a obține o salată hrănitoare și care nu îngrașă. Ea merge de minune și alături de carnea tocată de curcan, dacă preferi un preparat cu carne. 

Conopidă la cuptor

Conopida cu sare, piper, boia afumată și puțin ulei se poate transforma într-un preparat extrem de gustos. Ea merge consumată ca atare sau ca garnitură la orice. În plus, poate să fie consumată în cantități mari pentru că nu este un aliment hipercaloric. 

Blat de pizza din conopidă

Poți să obții o pizza care nu îngrașă dacă folosești conopida în locul făinii albe. Descoperă cea mai bună rețetă de pizza care nu îngrașă și pe care o poți face cu blat din conopidă. Astfel că obții un preparat mai sărac în calorii, în special dacă ai grijă să nu folosești cantități excesive de brânză.

MAI MULT DESPRE: dieta, slabit, conopida