Cum să găteşti conopida? 5 idei ca să o transformi complet

Conopida poate să fie deranjantă la gust pentru unele persoane, însă contează foarte mult modul în care o prepari. Descoperă cum să găteşti conopida ca să devină mai interesantă pentru toată lumea!
Fie îţi place la nebunie, fie îi deteşti gustul! Conopida nu este pe placul tuturor, iar gustul său şi mirosul poate să deranjeze foarte multe persoane care preferă să nu o consume deloc. Însă, trebuie să ştii că dacă o găteşti prea mult şi devine moale, conopida poate să devină un adevărat dezastru, lucru care este valabil şi în cazul în care găteşti broccoli sau varză de Bruxelles. Aceste legume care fac parte din familia cruciferelor sunt deosebit de sănătoase, au efecte anticancerigen şi trebuie incluse cât mai des în alimentaţia noastră.


Însă, ele sunt adesea privite cu dezgust de o mulţime de persoane care nu le agreează textura, mirosul sau gustul. Toate aceste legume pot să devină mai interesante şi apetisante dacă găseşti soluţii noi ca să le găteşti. Iată cum să găteşti conopida ca să devină mai interesantă şi să fie pe gustul tuturor:

1. Conopidă marinată şi pusă întreagă la cuptor


Dacă o acoperi cu un dressing din ulei de măsline, muştar, oţet, oregano, pulbere de usturoi, pulbere de ceapă, sare, piper, fulgi de ardei iute şi parmezan, conopida preparată întreagă la cuptor se transformă total. Vei obţine o crustă crocantă deasupra şi un preparat extrem de aromat, infuzat cu toate aromele dressing-ului.


2. Chifteluţe din conopidă


Se amestecă conopida fiartă şi mărunţită cu ou, ceapă verde, parmezan, usturoi şi puţină făină pentru a obţine un aluat din care să formezi chifteluţe delicioase. Nici nu vei simţi gustul de conopidă după ce le prăjeşti puţin într-o tigaie unsă cu ulei.


3. Conopidă cu ulei şi parmezan la cuptor


Se amestecă floretele de conopidă feliate cu ulei de măsline, pulbere de usturoi, sare, piper şi parmezan. Se aşază în tava de copt tapetată cu hârtie şi se lasă la 190 de grade Celsius până când se rumenesc bine.


4. Crochete din conopidă şi brânză


O reţetă genială care are la bază conopida sunt aceste crochete la care nici nu-ţi vei da seama că s-a folosit acest ingredient. După ce se mixează conopida în robot se lasă într-o cratiţă acoperită cu puţină apă pe fundul vasului până când se pătrunde.

Apoi se scurge de apă într-un prosop şi se pune într-un bol. Se adaugă peste ea 4 ouă, mozzarella, oregano, usturoi zdrobit, sare şi piper. Se aşază în tava tapetată cu hârtie de copt, se întinde şi se lasă la cuptorul încins la 220 de grade Celsius timp de 25 de minute. Se scoate, se presară un strat generos de mozzarella răzuită şi se introduce din nou la cuptor pentru încă 5-10 minute.

5. Conopidă gratinată


Conopida cu smântână, brânză şi unt introdusă la cuptor se transformă total într-un preparat extrem de delicios. Mai ales dacă pui deasupra un strat de parmezan care se va coace şi va deveni crocant.

 

Posteaza comentariu

Greu de citit? Regenerare cod