Ce combinaţii alimentare trebuie să faci ca să slăbeşti

Prin asocierea anumitor alimente este potenţat efectul lor benefic în procesul de slăbire. Descoperă ce combinaţii alimentare trebuie să faci ca să slăbeşti!


Ştiai că dacă adaugi puţin ghimbir în salata cu ton stimulezi arderea grăsimilor şi este o combinaţie foarte reuşită dacă vrei să slăbeşti? Mai există câteva combinaţii asemănătoare pe care te poţi baza dacă ţi-ai propus să scapi de kilogramele în plus. Reţine aceste combinaţii simple şi introdu-le în meniul tău, în funcţie de preferinţele tale:

Ton cu ghimbir

Dacă îţi place salata cu ton trebuie să ştii cu doar prin asocierea ei cu puţin ghimbir răzuit poţi să o transformi într-o combinaţie foarte reuşită pentru slăbit. Ghimbirul blochează enzimele care produc inflamţii în corp şi are rolul de a stimula arderea grăsimilor. Tonul are un conţinut ridicat în acizi graşi omega-3 pe care trebuie să-i consumi, deoarece împiedică depunerea grăsimilor în zona abdominală. Prin urmare, ai toate motivele să consumi tonul cu puţin ghimbir dacă vrei să scapi de kilogramele în plus.

Ou fiert tare cu legume

O altă combinaţie reuşită este oul fiert tare pe care îl poţi asocia cu legume. Potrivit cercetărilor, oul favorizează absorbţia carotenoizilor din legume, lucru care ajută la slăbit, dar oferă şi protecţie împotriva cancerului şi a problemelor grave cu vederea. Astfel că dacă îţi plac ouăle, cea mai bună soluţie este să le consumi împreună cu o salată de legume şi verdeţuri.

Spanac cu avocado/ulei de avocado

Este o combinaţie foarte reuşită, deoarece are rolul de a te ajuta să mănânci mai puţin. Avocado conţine grăsimi sănătoase care scad colesterolul, dar şi o mulţime de vitamine din complexul B şi potasiu, iar în combinaţie cu spanacul se transformă într-o combinaţie foarte reuşită şi perfectă pentru cei care doresc să slăbească. De asemenea, datorită grăsimilor sănătoase, luteina şi vitamina A din spanac sunt mult mai uşor absorbite în corp.

Porumb cu leguminoase

Leguminoasele (fasole boabe, mazăre, năut, linte) au un rol important în procesul de slăbire. Prin combinarea acestor leguminoase cu porumbul se potenţează efectul de slăbire, deoarece acesta conţine un soi de amidon care împiedică organismul să absoarbă caloriile şi zahărurile.

Pui cu boia de ardei iute

Preparat la cuptor este o variantă mai sănătoasă, furnizează proteine de calitate şi nu conţine multe calorii. Combină-l cu boiaua de ardei iute care are rolul de a accelera arderea grăsimilor şi de a inhiba pofta de mâncare.

Cafea cu scorţişoară

Scorţişoara accelerează arderea grăsimilor de pe abdomen, iar cafeaua taie pofta de mâncare. Este o combinaţie reuşită cu care poţi să-ţi începi ziua!

Dacă faci aceste combinaţii alimentare vei slăbi mai uşor şi fără mare bătaie de cap. Însă, mai trebuie să acorzi o mare atenţie şi altor combinaţii pe care nu este deloc recomandat să le faci. Nu combina niciodată:

  • proteine şi carbohidraţi, de exemplu hamburgeri;
  • două tipuri de proteine, cum ar fi ouăle şi şunca;
  • proteine şi zaharuri, cum ar fi pui cu paste;
  • amidon cu zaharuri,  cum ar fi cartofii cu ketchup;
  • zaharuri cu grăsimi, cum ar fi îngheţata cu produsele de patiserie;
  • fructele cu altă categorie de alimente, cum ar fi căpşunile cu îngheţată.