Ajuta-ti partenerul sa slabeasca!

Pentru ca sunt zilnic bombardate cu imaginea supermodelului extrem de slab, femeile sunt intr-o lupta vesnica cu kilogramele in plus.

Pentru ca sunt zilnic bombardate cu imaginea supermodelului extrem de slab, femeile sunt intr-o lupta vesnica cu kilogramele in plus. Atata timp cat nu devine o obsesie si nu se transforma in tulburari de alimentatie, am putea spune ca promovarea femeii suple ne-a adus si beneficii pentru sanatate. La polul opus se afla barbatii, care sunt de cele mai multe ori nepasatori in ceea ce priveste aspectul lor si cele cateva kilograme in plus - adesea suficient de multe incat sa le puna sanatatea in pericol - nu par sa ii deranjeze.

Cum il determini sa slabeasca?


Prima si cea mai importanta problema pe care trebuie sa o corectezi este lipsa de vointa din partea lui. Daca raspunsul la "Trebuie sa slabesti" este adesea "De ce? Ma simt bine asa", inseamna ca ai nevoie de ceva timp pentru a-l convinge.

Indiferent cat de "barbati" ar vrea sa para, cei mai multi reprezentanti ai sexului puternic se tem de spitale, medici, injectii etc.
Prezinta-i pe un ton cat se poate de serios riscurile la care este supus din cauza supraponderalitatii. Iata numai cateva dintre afectiunile care au o legatura stransa cu obezitatea:

Bolile cardiovasculare
Bolile cardiovasculare reprezinta una din principalele cauze de deces, atat pentru barbati, cat si pentru femei. Barbatii dobandesc o boala cardiaca cu aproximativ 10-15 ani inaintea femeilor, deci sunt predispusi mai mult decat femeile sa moara din aceasta cauza. Varsta inaintata nu mai este un factor atat de important precum era acum cateva zeci de ani, tocmai din cauza obezitatii. 25% dintre barbatii care mor din cauza bolilor cardiace au intre 35 si 65 de ani.

Cancer
Cancerul de plamani, de prostata si de colon sunt principalele trei tipuri de cancer care ii afecteaza pe barbati. Dietele bogate in grasimi au o legatura directa cu aparitia oricarei forme de cancer, iar un sfert din totalul decesurilor cauzate de cancer sunt asociate cu obezitatea.
Inca un motiv in plus care il poate determina pe partenerul tau sa slabeasca.

Atac cerebral
Atacul cerebral determina cele mai multe cazuri de dizabilitati la persoanele adulte din intreaga Europa. Desi istoricul familial si varsta sunt factori importanti, tensiunea arteriala ridicata este adesea principalul vinovat, iar supraponderalitatea determina semnificativ cresterea tensiunii arteriale.  

Diabet
Legatura dintre diabet si obezitate sau supraponderalitate nu poate fi contestata. "Cresterea cazurilor de diabet de la an la an este alarmanta, iar previziunile pentru viitor nu sunt deloc optimiste. Preventia diabetului nu presupune deloc un efort deosebit, ci in primul rand asumarea unei vieti echilibrate din punct de vedere alimentar si al activitatii fizice", a declarat Prof. Dr. Nicolae Hancu, Presedinte al Federatiei Romane pentru Diabet.

"Ca si in cazul preventiei cancerului sau a bolilor cardiovasculare, in cazul diabetului ar trebui sa se aplice Regula celor 60 de minute: mai mult de 60 de minute pe zi pentru activitate fizica si mai putin de 60 de minute pentru televizor, computer si jocuri video", a adaugat Dr.
Hancu.

Vizita la nutritionist


Din momentul in care partenerul tau de viata a inceput sa constientizeze riscurile pe care si le asuma fiind supraponderal, poti pune in aplicare planul de slabit. Ideal ar fi sa mergeti impreuna la un nutritionist care sa alcatuiasca o dieta personalizata. Nu uita ca nevoile voastre nutritionale nu sunt identice, un barbat avand nevoie de un numar mai mare de calorii decat o femeie.

Cumpara numai alimente sanatoase


Elimina treptat de pe lista de cumparaturi produsele nesanatoase precum mezelurile, chipsurile, dulciurile sau sucurile carbogazoase. Chiar si ideea de a le avea in casa pentru musafiri trebuie eliminata pentru ca, asa cum este si normal, cu cat tentatia este mai mare, cu atat ii va fi mai greu sa reziste. In orice moment, fructele trebuie sa fie nelipsite. Reprezinta un substitut ideal pentru dulciuri atunci cand "loveste" pofta de dulce.

Activitati fizice


In functie de sporturile preferate, un abonament la ping-pong, la fotbal in sala sau bowling il poate "forta" sa iasa din casa si sa faca ceva miscare.
Chiar si in cazul in care iti imparti viata cu un impatimit al jocurilor pe calculator, exista sperante.
Din fericire, jocurile care implica miscarea intregului corp castiga tot mai mult teren si sunt extrem de utile pentru minimul de activitate fizica recomandat zilnic. Un exemplu este deja foarte celebrul Nintendo Wii.
Vorbesc prea mult despre plantele din grădina mea, iubesc oamenii care iubesc animalele și scriu cu drag despre tot ce este nou în frumusețe și modă