2010: Top 5 diete aberante

Din dorinţa de a avea silueta perfectă, mulţi dintre noi apelează la cele mai stupide şi ciudate diete. Tu până unde eşti dispusă să mergi pentru a slăbi? Iată câteva dintre cele mai aberante diete ale anului.
Din dorinţa de a avea silueta perfectă, mulţi dintre noi apelează la cele mai stupide şi ciudate diete. Tu până unde eşti dispusă să mergi pentru a slăbi? Iată câteva dintre cele mai aberante diete ale anului.

1. Injecţii cu urină

Această dietă se bazează pe injecţii zilnice cu un hormon, numit HGG, extras din urina femeilor însărcinate. Deşi acest hormon era folosit în tratarea problemelor de fertilitate, unii cercetători susţin că injecţiile cu HGG reduce şi apetitul. Pe lăngă aceste injecţii, regimul impune şi consumul a doar 500 de calorii zilnic.


2. Dieta bazată pe mancare pentru bebeluşi

Un număr mare de vedete, precum Jennifer Aniston sau Lady Gaga, susţin că această dietă le-a adus silueta mult visată. Regimul presupune înlocuirea celor trei mese zilnice recomandate unui adult cu mici porţii de mâncare pentru bebeluşi. Deşi nutriţioniştii atrag atenţia că o astfel de alimentaţie poate aduce carenţe importante, vedetele care au optat pentru un astfel de regim declară că piureurile cu care se hrănesc bebeluşii fac parte dintre cele mai eficiente metode de slăbit.


3. Dieta cu tenii

Ai fi dispusă să înghiţi oua de tenii pentru a slăbi? Se pare că pentru mulţi nu există limite când vine vorba de slăbit. Această dietă se bazează pe înghiţirea acestui parazit, ale cărui ouă pot fi găsite în carne preparată necorespunzător sau în fecalele animalelor infectate, care se dezvoltă apoi în intestin. Această metodă este însă una foarte periculoasă pentru sănătate. Acest parazit poate provoca atacuri de apoplexie sau meningită.

4. Dieta cu prăjituri

Un profesor în nutriţie de la Kansas State University a reuşit să slăbească consumând doar un anumit tip de prăjituri. Acesta a vrut să demonstreze că, pentru a slăbi, contează mai mult numărul de calorii pe care îl consumi decât valoarea nutriţională a alimentelor.
Specialiştii atenţionează că deşi s-ar putea să fie eficientă în scăderea în greutate, un astfel de regim poate afecta serios sănătatea.

5. Dieta part-time

Încă o dietă trăsnită încercată de vedete. Regimul se bazează pe următoarea regulă: o zi de înfometare totală, urmată de o zi în care îţi este permis să mănânci orice, în orice cantitate. Pe cât sună de ciudat, pe atât este de nesănătos, avertizează specialiştii. În acest caz, stomacul poate avea de suferit, iar scăderea în greutate este de scurtă durată.