6 exerciţii simple pe care le faci acasă în 5 minute

Uneori doar 5 minute de antrenament pot să fie suficiente dacă alegi exerciţiile potrivite. Vezi cât de eficiente sunt aceste 6 exerciţii simple pe care le faci acasă în 5 minute!


Specialiştii susţin că anumite exerciţii fizice pot să te ajute să slăbeşti şi să ai un corp tonifiat mai mult decât ore întregi de alergat. Aceste 6 exerciţii simple pe care le poţi face acasă nu îţi iau mai mult de 5 minute şi trebuie să-ţi găseşti timp pentru ele în rutina zilnică.

Chiar dacă nu ai niciun chef să le faci, încearcă să nu te gândeşti la acest lucru, ci pur şi simplu să te apuci de ele!

Credit foto: http://www.lifehack.org

Exerciţiul nr. 1

Este unul dintre cele mai eficiente exerciţii pentru slăbit şi pentru un abdomen tonifiat. Nu este greu, însă trebuie să ai în vedere faptul că atunci când îl execuţi trebuie să păstrezi coloana vertebrală dreaptă. "Câinele cu faţa în jos" este o postură yoga care lucrează foarte bine abdomenul, braţele, picioarele şi te ajută să-ţi corectezi postura spatelui.

Din poziţia sprijin pe braţe şi genunchi se ridică posteriorul în sus, împingând cu putere în mâini (cu degetele foarte bine răsfirate) şi picioare pentru a îndrepta coloana. Dacă tălpile picioarelor nu ating solul nu este nicio problema, trebuie doar să ai grijă să ţii coloana dreaptă, iar dacă simţi nevoia poţi chiar să îndoi puţin genunchii până când ajungi să ai o flexibilitate mai mare.Menţine poziţia timp de trei respiraţii complete.

Exerciţiul nr. 2

Este unul dintre cele mai bune exerciţii pentru zona lombară, dar şi pentru muşchii fesieri. Foarte important de reţinut: acest exerciţiu se face ţinând mereu abdomenul încordat şi ridicat uşor de la sol pe cât posibil. Acest lucru are un efect benefic asupra coloanei vertebrale, împiedicând apariţia durerilor.

Din poziţia culcat pe burtă, picioarele depărtate la nivelul şoldurilor şi mâinile întinse pe lângă urechi se ridică deodată mâinile şi picioarele. Pentru a-ţi uşura exerciţiul trebuie să ţii abdomenul şi posteriorul încordate. Menţine poziţia timp de 30 de secunde.

Exerciţiul nr. 3

Genuflexiunile combinate cu sărituri sunt printre cele mai eficiente exerciţii pentru un fund bomnbat şi tonifiat. Din poziţia drepţi execută genuflexiuni, ţinând picioarele depărtate şi ducând fundul în spate, apăsând pe călcâie. La ridicare ţine fesierii bine încordaţi! La ridicare execută o săritură. Se repetă exerciţiul în două seturi de câte 10 repetări.

Exerciţiul nr. 4

Este unul dintre cele mai bune exerciţii pentru a tonifia braţele. Şi muşchii fesieri şi abdomenul vor lucra în timpul exerciţiului. Din poziţia planşă precum în imaginea de mai sus se aduce alternativ câte un genunchi la piept. Poziţia corpului se menţine dreaptă pe tot parcursul exerciţiului. Execută două seturi de câte 10 repetări.

Exerciţiul nr. 5

Săritul corzii este unul dintre cele mai eficiente exerciții care antrenează toate grupele de mușchi. Este un exercițiu complet care are nevoie de conlucrarea principalelor grupe de mușchi, astfel că printr-un singur exercițiu îți vei folosi aproape toți mușchii și vei descoperi și câțiva despre a căror existență habar nu aveai.

Atunci când sari coarda consumul de energie al corpului crește, contribuind astfel la scăderea în greutate. Fiind un exercițiu complet, te va ajuta să pierzi țesut adipos din toate zonele corpului în care acesta s-a format, astfel că vei slăbi uniform, spre deosebire de alte exerciții care vizează diminuarea stratului de grăsime doar din anumite zone.

Exerciţiul nr. 6

Acesta este un alt exerciţiu foarte eficient pentru muşchii fesieri. Din poziţia stând culcat pe spate, îndoaie genunchii şi ridică trunchiul de la sol. Ţine mâinile pe lângă tine pentru echilibru. Menţine această postură în timp ce îndoi pe rând câte un picior aducându-l la piept. Ţine-l acolo 30 de secunde!