Roşii la cuptor cu usturoi

În sfârşit, sezonul roşiilor suculente de grădină a sosit! Probabil că eşti obişnuită să incluzi delicioasele legume în meniul tău de zi cu zi sub formă de salate, supe, ciorbe, simple cu brânză sau mozzarella şi lista poate continua.
În sfârşit, sezonul roşiilor suculente de grădină a sosit! Probabil că eşti obişnuită să incluzi delicioasele legume în meniul tău de zi cu zi sub formă de salate, supe, ciorbe, simple cu brânză sau mozzarella şi lista poate continua. Dar te-ai gândit că roşiile pot fi excelente şi la cuptor, împănate cu usturoi? Sunt extrem de uşor de preparat şi pot fi consumate simple, presărate cu puţin busuioc proaspăt, dar şi pe post de garnitură pentru fripturi sau preparate din orez sau cartofi.

Ingrediente:


1 kilogram de roşii de dimensiuni mai mici
4 căţei de usturoi
2 linguri de ulei de măsline extravirgin
sare după gust    

Preparare:


Fă o mică tăietură în fiecare roşie şi introdu câte o feliuţă sau două de usturoi.
Aşază roşiile pe o tavă acoperită cu hârtie de copt.
Stropeşte cu ulei de măsline şi presară sare după gust.
Pune-le la cuptorul încis şi lasă-le timp de 20 de minute, până ce sunt uşor moi.
Serveşte-le calde.