Poveste adevărată: "Cumnata mea nu ne ajută la treburi când vine la mama de sărbători"

Am o problemă de ani de zile cu cumnata mea, ori de câte ori ne întâlnim la părinții mei acasă, de sărbători. De fiecare dată eu și mama robotim ca sclavele la bucătărie, pentru toată familia
Gătim, spălăm vase, servim la masă, în timp ce ea, cumnata, măritată deja de ani de zile cu fratele meu (deci nu poți să zici că mai e o străină în casa alor mei), stă pe canapea cu bărbații, la televizor sau așteaptă la masă ca să fie servită. Mă deranjează teribil acest lucru, dar nu îndrăznesc să-i zic nimic pentru că nu vreau să stric atmosfera în familie exact de sărbători.

Anul ăsta, însă, parcă a pus capac tuturor frustrărilor mele din anii trecuți.
Aproape că mă consolasem cu ideea că și acum va fi la fel ca anii trecuți, așa că nici nu m-am mai gândit, ca alte dăți, la niște tertipuri de a o implica și pe ea în treburile noastre „femeiești” de la bucătărie.

Dar am constatat seara, după ce am strâns masa de Crăciun și ne-am retras toți în camere, că ea pusese pe Facebook o poză de la masa de familie – aranjată de mine, apropos – cu o explicație de genul „corvoada meselor în familie”.
 Și m-am simțit foarte prost, jignită pe de-o parte de faptul că ea nu a apreciat nimic din efortul nostru de a aranja totul, dar pe de altă parte de atitudinea ei duplicitară.

Pentru că în fața mea și a familiei pare o mâță blândă, e foarte drăguță, aparent se bucură de cadouri sau de mâncare, o laudă, și când colo, pe Facebook pozează în plictisită.