Paşte Fericit: 5 reţete pentru o masă îmbelşugată

Unul dintre preparatele obligatorii de pe masa de sărbătoare este cu siguranță friptura de miel. Îţi propunem un preparat aparte cu dulceaţă şi plante aromatice.

1. Miel cu plante aromatice


Ingrediente:

  • 3 fileuri de miel (aprox. 350g fiecare)
  • 3 linguri de dulceață de 4 fructe Bonne Maman
  • 9 felii de șuncă de Parma
  • câte 3 crenguțe proaspete de rozmarin și thimian
  • 3 lingurițe sos balsamic
  • 2 căței de usturoi, tăiat fin
  • 3 lingurițe de ulei de măsline
  • 150 ml supă de pui sau de legume
  • 225 g roșii cherry.

Mod de preparare (pentru 6 porții)

Ungeți fileurile de miel cu 1 linguriță de dulceață.
Înveliți fiecare file în 3 felii de șuncă de Parma. Așezați pe fiecare file o crenguță de rozmarin și legați din loc în loc ca să nu se desfacă.

Amestecați restul de dulceață cu sos balsamic, usturoi și 2 linguri ulei de măsline. Puneți fileurile de miel într-un bol și acoperiți cu marinată. Acoperiți și lăsați la frigider peste noapte.

Preîncălziți cuptorul la 2200 C.
Scoateți carnea din marinată (păstrați restul de marinată pentru mai târziu). Încălziți uleiul rămas într-o tavă pe plită și prăjiți rapid fileurile pe toate părțile.

Adăugați 50 ml de supă în tavă și transferați în cuptorul preîncălzit aprox 12 min.

Scoateți mielul din cuptor, înveliți-l în folie și lăsați-l să se odihnească.
Puneți tava înapoi pe plită și adăugați roșiile, marinata rămasă și restul de supă. Aduceți la fierbere și lăsați să fiarbă 2-3 min până se îngroașă și devine siropoasă. Îndepărtați folia de pe fileuri și serviți mielul cu sosul cald.