Legume chinezeşti la tigaie, cu sos de stridii şi soia

Dacă ai chef de o reţetă exotică, aceasta e cea mai bună reţetă posibilă. Este foarte uşor de preparat, la o tigaie normală sau una de tip wok. Aromele orientale se îmbină perfect chiar dacă foloseşti legume şi verdeţuri autohtone, în locul celor chinezeşti.

Dacă ai chef de o reţetă exotică, aceasta e cea mai bună reţetă posibilă. Este foarte uşor de preparat, la o tigaie normală sau una de tip wok. Aromele orientale se îmbină perfect chiar dacă foloseşti legume şi verdeţuri autohtone, în locul celor chinezeşti.

 Ingrediente:

400 de grame de amestec de legume şi verdeţuri chinezeşti (bok choy, brocoli chinezesc, spanac pitic)
3 linguri de ulei de nuci
1 lingură ulei de susan
1/2 lingură de ghimbir tocat mărunt
4 cepe verzi, tocate mărunt
2 linguri de sos de stridii
1 lingură de sos de soia
un vârf de linguriţă de zahăr
zeama de la un lime

sare şi piper proaspăt măcinat

 Mod de preparare:

Pune spanacul deoparte pentru că se face la tigaie mai repede decât celelalte verdeţuri.
Fierbe legumele şi verdeţurile chinezeşti timp de 1 minut şi jumătate, astfel încât să fie uşor crocante.
Pune uleiul şi ghimbirul într-o tigaie wok bine încinsă şi lasă timp de 30 de secunde.
Adaugă ceapa şi celelalte ingrediente, cu excepţia sării şi a piperului.
Prăjeşte la foc iute, apoi adaugă şi spanacul.
Amestecă pentru ca totul să fie acoperit de sos şi lasă să scadă puţin.

Adaugă sarea şi piperul, amestecă încă un minut, apoi serveşte imediat.