Geniale idei! 8 alimente pe care nu te-ai fi gândit să le foloseşti astfel

Din banane poţi să faci cea mai bună îngheţată pe băţ. Şunca prăjită o poţi pune în aluatul de clătite americane. Descoperă multe alte idei geniale ca să foloseşti alimentele obişnuite într-un alt mod.

Ne-am obişnuit să mâncăm doar într-un anumit fel unele alimente. Tu cum mănânci de obicei banana? Dar şunca? Ştiai că poţi să pui bananele pe băţ, să le treci prin ciocolată şi să le păstrezi la congelator pentru serile în care ai poftă de îngheţată? Şunca poate să meargă de minune într-un desert popular şi anume acele clătite americane pufoase.

După ce ai prăjit-o, o poţi pune în aluat ca să obţii acel gust dulce-sărat care ne gâdilă întotdeauna papilele.

Foarte multe preparate le gătim sau le consumăm în acelaşi fel pentru că aşa am fost obişnuiţi, dar ce ar fi să încerci ceva nou. Îţi garantăm că aceste idei o să fie exact pe gustul tău şi merită să le încerci!

8 alimente pe care nu te-ai fi gândit să le foloseşti astfel

Cea mai simplă înghețată pe băț

Ai nevoie de:

  • 2 banane
  • 1 ciocolată neagră, cu peste 80% cacao
  • miere de albine, după gust
  • fulgi de cocos
  • fistic mărunţit sau mix de nuci/migdale/alune pădure mărunţite.

Bananele se taie în două şi se pun pe beţe pentru îngheţată. Se introduc într-o pungă şi se lasă la congelator peste noapte.
Se topeşte ciocolata într-un borcan scufundat în apă fierbinte sau la abur, după care se amestecă împreună cu mierea de albine.
Se scot bananele de la congelator şi se dau prin ciocolată până sunt acoperite integral.
După preferinţă, se ornează îngheţata cu fulgi de cocos, fistic mărunţit, seminţe chia sau un mix de nuci.
Se pune înghețata într-o caserolă sau pungă şi se păstrează la congelator.

Mere umplute cu caramel

Merele umplute cu caramel sunt delicioase. Este un desert simplu pe care îl poți face extrem de rapid.

Taie merele în două, curăță-le de sâmburi, toarnă sos de caramel în mijloc și lasă-le la frigider câteva ore. După ce s-a întărit caramelul, se pot tăia felii peste care poți presăra puțină sare dacă preferi această combinație.

Înghețată în straturi

Ai nevoie de un pahar de unică folosință în care să faci straturi de biscuiți, ciocolată topită, înghețata preferată, nuci/alune mărunțite și batonul preferat de ciocolată. Pune câte un băț în fiecare pahar și lasă la frigider câteva ore. 

Pepenele tăiat altfel

Dacă te-ai obișnuit să tai pepenele felii poate ai vrea să încerci această metodă mult mai rapidă. Taie-l pe jumătate, pune-l pe o farfurie mare și crestează-l precum în imaginea de mai sus. Bucățile sunt mai mici și foarte ușor de apucat.

Burger cu ou

Nu este deloc complicat să faci acasă un burger ca la restaurant. Un mic truc te ajută să duci preparatul la un alt nivel și să încorporezi un ou. Folosește un pahar ca să decupezi chitfeaua din carne, așaz-o apoi în tigaie, iar în mijloc se sparge un ou. 

Astfel obții un burger delicios cu ou și brânză fără să depui mult efort. 

Clătite cu bacon crocant

Dacă te-ai săturat de clătitele obișnuite trebuie să le încerci pe cele pufoase sau americane. Acest aluat va merge de minune cu câte o felie de bacon crocant, astfel că va fi o combinație inedită de dulce-sărat. 

Pentru aluatul de clătite americane ai nevoie de:

130 de grame de făină

1 linguriţă cu praf de copt

1/4 linguri; cu bicarbonat de sodiu

1/4 linguriţă cu sare

puţin zahăr

1 ou

240 mililitri de lapte bătut

3 linguri cu unt topit

Se amestecă într-un bol făina cu praful de copt, bicarbonatul, sarea şi zahărul. Într-un bol separat se amestecă oul cu laptele bătut şi untul topit, după care se combină cu ingredientele uscate. Amestecul de clătite se poate lăsa la frigider timp de 24 de ore dacă preferi. După ce se unge tigaia cu puţin unt/ulei se toarnă câte o lingură din amestecul de clătite. Când se formează bule de aer deasupra poţi să întorci clătita.

Brioșe din bacon și ou

Ca să eviți făina poți să faci brioșe doar din felii de bacon și ouă. Folosește forma pentru brioșe, așază feliile de șuncă precum în imaginea de mai sus și toarnă câte un ou în mijloc. Se lasă la cuptor câteva minute până când se gătește oul atât cât preferi, după care se consumă alături de o salată de crudități.

Ochiuri în rondele de ardei

Ochiurile din ou nu trebuie să fie plictisitoare. Cu ajutorul câtorva felii de ardei poți să transformi un mic dejun banal în unul cu multă culoare. Pune rondelele de ardei în tigaie cu puțin ulei și toarnă câte un ou în fiecare. 

MAI MULT DESPRE: alimente, bucatarie