Românii le cer scuze japonezilor pentru primirea fără respect a premierului nipon

Românii i-au transmis scuze pe Facebook premierului japonez Shinzo Abe pentru lipsa de diplomaţie a politicienilor români. Mesajele emoţionante au fost preluate de presa niponă.

Premierul Shinzo Abe a fost nevoit să-şi modifice, marţi, programul din cauza demisiei lui Mihai Tudose din funcţia de premier al României. Demnitarul japonez a fost nevoit să renunţe la vizita pe care trebuia să o facă la Palatul Victoria şi a mers cu soţia sa, Akie Abe, la Muzeul Satului din Bucureşti.

Mihai Tudose a demisionat luni seara din funcţia de premier, cu câteva ore înainte de vizita oficialului nipon, ca urmare a retragerii sprijinului politic din partea PSD.

Tudose a anunţat că nu va asigura interimatul.

Premierul Japoniei, Shinzo Abe, s-a aflat marţi la Bucureşti, o deplasare istorică, întrucât niciun şef al Executivului din Japonia nu a făcut o vizită oficială în ultimii 100 de ani în România.

Ruşinaţi de această situaţie, românii au cerut scuze pe pagina de Facebook a ambasadei Japoniei la Bucureşti. Gestul lor nu a trecut neobservat de presa niponă, iar Japan Today a relatat despre acest subiect.

"Excelenţei Sale, Domnului ambasador Kisaburo Ishii.
În nume propriu aş dori să urez bun venit Premierului Japoniei în ţara noastră unde mi-aş fi dorit să fi fost primit cu respectul cuvenit de către autorităţile române. Îmi cer scuze, eu ca cetăţean, pentru lipsa de curtoazie a reprezentanţilor guvernului"
, a scris A. Argesiu.

O altă persoană şi-a cerut scuze, "ca cetăţean român", pentru faptul că primirea premierului nipon nu s-a făcut într-un mod corespunzător.
"Dvs. ştiţi foarte bine că românii sunt oameni ospitalieri şi atenţi, dar, din păcate, sunt conduşi prost!", se arată într-un mesaj.

"Ca simplu cetăţean român îmi cer scuze pentru modul în care Guvernul ţării mele a tratat această vizită oficială!", a scris un utilizator.

Sunt întotdeauna la curent cu știrile interne și externe. Îmi place să vă aduc noutăți din viața vedetelor și povești din toate colțurile lumii.