Cristi Hrubaru a scăpat ca prin urechile acului din Colectiv: „Nu mai pot să tac!“

Prezentatorul de la „Cronica Cârcotașilor“ ar fi trebuit să ajungă în club, dar fiind răcit, a preferat să nu mai vină. El a spus ce îl revoltă acum cel mai mult.

Ceva l-a împiedicat pe cunsocutul rocker să meargă vineri seară în clubul Colectiv. Un motiv banal i-a salvat viaţa: prezentatorul a simțit că răcește și a preferat să rămână acasă, deși era aşteptat la concertul trupei Goodbye to Gravity.

Cristi Hrubaru a povestit în emisiunea "Focus Magazin", de la Prima TV, cum a scăpat de incendiul din Colectiv vineri seară. Întrebat cum de a scăpat, el i-a mulțumit lui Dumnezeu pentru că l-a ținut în casă în acea noapte. "Așa a vrut bunul Dumnezeu! Am promovat acest eveniment la Rock FM, am promovat pe paginile mele de Facebook, le-am promovat videoclipul și le-am zis «Felicitările mele, băieți, good job!», am luat legătura cu Pascu în săptămâna aceea și mi-a spus «Ne-am bucura dacă ai veni și tu la concert».

Am stat cu muncitorii care au lucrat la casa mea în ziua aceea și a intrat frigul ăla cumplit în mine, în oase. Am venit acasă și am stat jumătate de oră cu cățelușul, și mai tare m-a pus în cap și am zis «Nene, am pus-o, răcesc!». Intrasem într-un tremurici din ăla și am zis «Hai să stau puțin, să mă reglez termic». Trebuia să ajung la trei evenimente. Urma să stau jumătate de oră la Goodbye to Gravity, după care la un alt concert al unui prieten, după care la o petrecere de motocicliști. Și am zis «Bă, nu merg nicăieri, pentru că nu îmi permit să fiu răcit! Am Cronica, am radio-ul, am de stat cu muncitorii la casă, nu-mi permit să stau la pat!», și n-am mai ieșit din casă în seara aia.
Și-i mulțumesc bunului Dumnezeu că nu m-a lăsat să ies din casă în seara aia. Și, apropo, dacă era fiica mea în București, probabil că ea se ducea. Foarte mulți prieteni de-ai ei sunt în stare critică la spital sau nu mai sunt printre noi"
, a mărturisit prezentatorul.

El și-a exprimat revolta față de cei care denigrează victimele din clubul Colectiv, deşi mulți tineri au murit în acel incendiu. "Sunt foarte mulți oameni care fac astfel de comentarii, sunt oameni care apar la televizor și fac astfel de comentarii, însă este o discuție pe care, nu știu, n-aș vrea să o port acum, pentru că nu e momentul.
Însă mă deranjează foarte tare că oamenii ăștia, în necunoștință de cauză, pătează memoria acestor copii, care nu s-au răcit în mormânt. Asta mă deranjează cel mai tare"
, a spus el.

"Fiecare este liber să-și dea cu părerea, fiecare poate să zică ceva, e o țară liberă, am făcut și eu culcaturi la Revoluție, și-așa mai departe, ne-am câștigat, cu toții, dreptul ăsta. Dar când văd că este mitocănia asta și proasta asta informare și demența asta dusă la extrem, mă apucă nervii, mai ales când este vorba de acești copii, care, repet, au ajuns unde au ajuns.
Unii sunt pe patul de spital și se luptă cu propriile destine, și vine câte un oligofren din ăsta, că nu am frână la așa ceva, și, repet, pătează memoria acestor copii"
, a continuat Hrubaru.