Un nou medicament pentru sindromul de vezica hiperactiva

Administratia Medicamentelor si Alimentelor (FDA) din S.U.A a aprobat un nou medicament pentru tratarea sindromului vezicii hiperactive. Medicamentul, cunoscut sub denumirea de Toviaz, a fost realizat de catre compania Schwarz Pharma din Germania si este distibuit de Pfizer Inc.

Medicamentul va fi disponibil in tablete de 4 si 8 mg si este indicat in tratamentul tuturor adultilor, insa numai pe baza de prescriptie medicala.

Medicamentul actioneaza asupra tesuturilor muschilor netezi din vezica, fiind  redusa, astfel, frecventa urinarii, dar si alte simptome asociate cu sindromului vezicii hiperactive.

Simptomele sindromului de vezica hiperactiva sunt imperiozitatea mictionala (dorinta crescuta de mictiune) si nocturia (necesitatea urinarii frecvente in cursul noptii).

Afectiune poate sau nu sa fie insotita de incontinenta urinara de efort.

Testele indica faptul ca simptomele de vezica hiperactiva (OAB) se datoreaza unor contractii involuntare si inadecvate ale musculaturii vezicii urinare, stimulat de umplerea vezicii urinare cu urina. Acest muschi are o reactie exagerata la stimulul reprezentat de umplerea vezicala, cunoscuta ca hiperreactivitate musculara.

In lipsa unui tratament corect al simptomelor de vezica hiperactiva s-a observat o crestere a simptomelor de depresie, consecutiva si alterarii calitatii somnului.



Sursa: SmartAboutHealth.net si Sindromul Vezicii Hiperactive