Sportul ajuta femeile insarcinate sa renunte la fumat

Activitatea fizica poate ajuta femeile insarcinate care isi doresc sa renunte la fumat, sunt de parere specialistii.

Desi sunt foarte cunoscute efectele pe care le are fumatul asupra sarcinei, exista inca multe femei care nu renunta la tigari nici dupa ce au ramas insarcinate. Printre riscurile la care se supun, specialistii amintesc de greutatea scazuta a fatului la nastere, riscul crescut de mortalitate infantila, probleme de comportament sau astm in copilarie. Cercetatorii avertizeaza si asupra inlocuitorilor nicotinei, care pot afecta sarcina. Un studiu publicat in Jurnalul de Sanatate Publica BMC arata ca exercitiile fizice pot ajuta in diminuarea dorintei de a fuma.

Studiile conduse de specialistii de la Universitatea St.

George din Londra au arat ca sportul poate fi de mare ajutor femeilor insarcinate care doresc sa renunte la tigari. La studii au participat femei in 12-20 saptamani de sarcina, cu varste peste 18 ani si care fumau cel putin o tigare pe zi.

Intr-unul dintre studii, femeile au facut exercitii fizice o data pe saptamana timp de 6 saptamani, iar in cel de-al doilea femeile au participant la sedinte de exercitii fizice de doua ori pe saptamana. Un sfert dintre participante au renuntat la fumat inainte de a naste si, in plus, au obtinut si alte beneficii precum pierderea in greutate sau diminuarea poftelor.

Sursa: NetDoctor.co.uk