Alergiile: in continua crestere

Pericolul bolilor alergice este foarte mare si se estimeaza ca pana in anul 2013, jumatate din populatia globului va dezvolta o alergie. O alergie este o problema medicala care afecteaza reactia sistemului imunitar la o substanta straina. Este vorba despre o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina) apar acele senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, acarienii si mucegaiurile. Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic alergolog la Spitalul Clinic Colentina precizeaza ca exista "alergii cu manifestare discreta care pot fi rezolvate de medicul de familie, alergii de intensitate medie care implica si tulburari respiratorii usoare si alergiile severe, precum astmul".

Pericolul bolilor alergice este foarte mare si se estimeaza ca pana in anul 2013, jumatate din populatia globului va dezvolta o alergie.

O alergie este o problema medicala care afecteaza reactia sistemului imunitar la o substanta straina. Este vorba despre o sensibilitate la ceva ce in mod normal este inofensiv. Cand organismul incearca sa scape de "alergen" (substanta straina) apar acele senzatii de stranut, ochi aposi, nas infundat, rinoree sau mancarimi. Alergenii clasici includ matreata de animal, polenul, acarienii si mucegaiurile.

Prof. dr. Ioan-Bradu Iamandescu, medic alergolog la Spitalul Clinic Colentina precizeaza ca exista "alergii cu manifestare discreta care pot fi rezolvate de medicul de familie, alergii de intensitate medie care implica si tulburari respiratorii usoare si alergiile severe, precum astmul".